Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako početi sa Smarty, knjiga za Smarty

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Kako početi sa Smarty, knjiga za Smarty

[ Pregleda: 2902 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

a zo zo

Član broj: 117395
Poruke: 189
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Kako početi sa Smarty, knjiga za Smarty24.03.2011. u 12:36 - pre 2288 dana i 1h
Pozdrav, narode! Čitam malo ovdje ovo što su pisali za Smarty, svi kažu da je jednostavan, da se za dan savlada. Više bi mi odgovarala knjiga na srpskom jer s ovom na engleskom nekako kao da dupliram posao
[url=]http://www.smarty.net/files/docs/manual-en-2.6.pdf. [/url] Znam da ćete reći da moram da naviknem na engleski.
Možete li mi ukratko objasniti, bar kako da počnem, jer do sjutra ne mogu da iščitam i naučim svih 250 strana. Nije problem da čitam i učim ali jeste ako je vremenski ograničeno, ne znam šta je bitno bar za početak.

Npr, razumijem da se tu odvaja dizajn-html od koda-php, ali ne znam kako ih onda povezujem, tj. u php. smo imali include, require... Kako ovdje? Hvala svima koji odgovore!

Evo, npr. kod za html, i za php. Kako iskoristim te prednosti Smarty na ovom jednostavnom primjeru?


html fajl, prvaforma.html

Code:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
    <title>Primjer forme</title>
    
<script type="text/javascript">
function open_win()
{
window.open('proba1.php','_blank','width=300,height=300');
}
</script>    
    
    
  <style type="text/css">
form
{
  width: 400px;
  color: #3E4A49;
  background-color: #FEF7D6;
  padding: 20px;
  border: 2px solid #4899BE;
  font-family: "Trebuchet MS", Arial, Helvetica, Sans-serif;
  font-size: 0.8em;
}
  </style>
    </head>
  <body>
    1 2 3 4 5, npr.  <br>
       <form method="post" action="proba1.php">
        <input type="submit" name="submit" value="submit">
       <input type="button" name="dugme1" value="dugme1" onClick="open_win()">
       <input type="reset" name="reset" value="reset">    
     </form>
  </body>
</html>



php fajl, proba1.php

Code:

<?php
 echo "Probamo";
 phpinfo();
?>


 
Odgovor na temu

VladaSu

Član broj: 31634
Poruke: 938
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Kako početi sa Smarty, knjiga za Smarty24.03.2011. u 22:33 - pre 2287 dana i 15h
http://www.smarty.net/crash_course
Evo ovde mozes za 15 minuta da pocnes da koristis smarty i da vidis odprilike sta mozes da ocekujes od njega.

[Ovu poruku je menjao VladaSu dana 14.06.2003. u 11:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

a zo zo

Član broj: 117395
Poruke: 189
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Kako početi sa Smarty, knjiga za Smarty25.03.2011. u 09:15 - pre 2287 dana i 4h
Vama mnogo hvala! Ja moram da ocekujem od njega jer traze da ocekujem, iako dosad nisam uopste radila u njemu...

Da, mnogo je ovo sto ste predlozili sazeto i fino za pocetak. Taj dio mi je jasan ali ne znam koliko mi treba sve od toga, koliko siroko, duboko, visoko da ga ucim :) Sinoc sam iscitavala cio manual... mnogo ima, brate, a ja sam detaljna... Evo jos nekih pocetnih problema i primjera na ovom sajtu na temi: Instalacija Smarty template-a, pa ako nekog bude mucilo...

P.S. Nijednoj zeni ne preporucujte da se bavi programiranjem, da sam ove pameti upisala bih nesto drugo iz vise razloga. Toliko ulozenog vremena, toliko novog moras da ucis poslije faksa, toliko zivaca, za 300 e... a u to sve ukombinovati djecu, vezu ili brak, prijatelje... Ej, zivote...
 
Odgovor na temu

VladaSu

Član broj: 31634
Poruke: 938
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Kako početi sa Smarty, knjiga za Smarty25.03.2011. u 09:29 - pre 2287 dana i 4h
Ovo sto sam ti ostavio je sasvim dovoljno da radis u smarty-iju. Lepo je sto si procitala ceo manual cisto da znas da nesto postoji i sa smarty moze to da odradi ali ne moras da znas kako, tj ne moras da naucis.
Kada ti dodje konkretan problem onda ces se setiti da postoji resenje za to i pornacices na netu ili u toj knjizi.
Ono sto sam postavio ti je 95% posla oko smarty-ija. Retko kada ces koristiti nesto vise.
Znaci, za pocetak naucis to malo i pocnes da radis i radis i radis a usput ces da ucis.

Programiranje ima lose strane: sedenje i buljenje u monitor i neki blazi vid izolovanosti.
Dobre strane su: mozes lako da nadjes posao odnosno da biras i mozes lako da imas platu dosta iznad proseka sto je u zadnjih 25 godina kod nas tesko izvodljivo....
[Ovu poruku je menjao VladaSu dana 14.06.2003. u 11:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Kako početi sa Smarty, knjiga za Smarty

[ Pregleda: 2902 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.