Pa jasno da nisi razumeo kad sam ja pajser pogrešio .
Dakle nije dindns nego dyndns .
Da ti objasnim kako bih ja to uradio ...
Nabavis bilo koju poznatiju Internet protokol kameru (IP camera) . Dakle , neka koja je brendirana i koja ima program uz nju frei .
To je kamera koja ima ethernet port , odnosno koja ima isti RJ45 priključak kao i računar za mrežni UTP ili FTP kabal .
Pomoću kabla povežeš kameru sa računarom ukucavajući u nekom internet pregledaču , gore gde kucaš adrese sledeće brojeve 192.168.1.1
Onda će se otvoriti (ako je ovo podrazumevana adresa) podešavanja za kameru .
E sad , ako ti je IP adresa nepromenljiva , odnosno javna , web streaming možeš da odradiš pomoću specijalizovanih sajtova ...
Ako nije , to jest , ako je promenljiva IP adresa sa kojom ideš na internet , onda se registruj na dyndns.com
Tamo imaš u podešavanjima svojeg naloga , opciju da ti on vidi IP adresu i da zna koja je sledeća , kad te tvoj provajder promeni .
Dakle , ako povežeš kameru na dyndns , tvoja IP adresa neće biti ona koju ti je provajder odredio , nego ona koju ti je dyndns odredio .
Bez obzira na to što tvoj provajder menja adrese , za korisnike je adresa kamere ne promenljiva jer ćeš im davati onu dyndns adresu koja je statička .
Važno je napomenuti , da se na dyndns u možeš registrovati samo jednom , ako hoćeš da budeš korisnik koji ne plaća usluge . Filtritanje rade po e mail adresama , pa svako registrovanje ti praktično mora biti drugačije , a takođe filtriraju i po IP adresama .
Znači , nemoj mnogo puta da se registruješ da ne bi zabranili tu IP adresu sa koje idete ...
A to je verovatno pola grada ako si stvarno Rožajac ...
To je u stvari ne bitno , ostali i ne znaju za dyndns , ali ybog tebe kažem , da posle nekad ti ne zatreba , pa da ne možeš da se registruješ ..