O kojim programima za Windows se radi konkretno? Na Windows-u takođe mogu da se koriste besplatni programi tipa Open Office i slično. Veći deo besplatnih alata dolazi i u verziji za Windows. Ventura je već predložio da se pogleda download.com uz biranje opcije Free. Nije da nema.
Osim ako ne želiš da pričaš nešto što niko nije rekao ili se nisi dobro razumeo sa nekim, što je izgleda slučaj ;)
Iskreno, ja da koristim računar samo za kućne potrebe, stavio bih i piratski Windows (osim ako ne bi išao uz računar) i piratske programe koji bi mi trebali. Da se ne lažemo, niko neće da ti kuca na vrata zbog kućne upotrebe, bar ne za sada. I ovde se to masovno radi, a i kod nas verovatno. Nije da je to lepo, ali Bože moj, nije lepo ni skidati filmove, muziku sa Interneta pa to svi rade, bez obzira na OS.
Onog trenutka kad počneš da zarađuješ od rada sa računarima tad možeš i sam (nisi lud) ili preko firme (sasvim OK) gde radiš da verovatno nabaviš i legalne verzije programa koje koristiš ako se dogovorite da deo posla radiš i kod kuće.
Commercial-Free !!!