Ljudi pokusavao sam da napravim nekoliko pojacala za predajnik (koji fino radi), ali dobijem jos slabiji signal nego originalni. Sate i sate (citaj dane) sam proveo u podesavanju 4-5 promenjivih kond. i isto toliko namotaja ali nista. Skontao sam da bi mi trebao jedan dobar Osciloskop ili Spektrum Analizer za podrucje oko 100 MHz da pravilno podesim to kolo. Posto, naravno, nemam toliko para da kupim te skupe aparate, interesuje me kako najlakse da podesim pojacalo da pojacava samo odredjenu frekfrenciju a ne sve ili neku levu koja je nebitna. Mislio sam da, posto ima nekoliko modula u pojacalu koji izgledaju isto (slicno) kao i glavi predajnik, da svaki daj modul posebno spojim kao predajnik i da ih sve podesim na totalno istu frekvenciju i da ih onda sve spijim redno... Malo je bez veze ali kako drugacije da podesim bez osciloskopa? Jos me interesuje da li je moguce postaviti obican VF tranzistor bez nekih silnih namotaja kao pojacivac za zajednickim emiterom da pojacam taj VF signal?
Ooo--> > >>(¤_¤)<< < <--ooO