Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

repeater i IE7!!!

[es] :: .NET :: ASP.NET :: repeater i IE7!!!

[ Pregleda: 2280 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zenmorke
zenmorke
student
beograd

Član broj: 176360
Poruke: 54
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon repeater i IE7!!!23.03.2009. u 11:15 - pre 2039 dana i 22h

Naime,ni na jednoj strane gde imam repeater u kom treba da prikazem slike se ne prikazuju u IE7!!!!
Jel zna neko kako to da sredim?izmedju ostalog nece ni u mozzili da mi prikazuje slike!!!
kako ovo moze da se sredi?

Code:

<td>
            <a href="<%#DataBinder.Eval(Container,"DataItem.PicturePath") %>" >
            <img id="imgSlikaDevojke" src="<%# Eval("PicturePath") %>" alt="<%# Eval("PictureName") %>" width="120" height="120" />
            </a>
        </td>


Hvala

[Ovu poruku je menjao zenmorke dana 23.03.2009. u 18:02 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao zenmorke dana 24.03.2009. u 12:11 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao zenmorke dana 24.03.2009. u 15:25 GMT+1]
sve je s***** osim pishanja
 
Odgovor na temu

zenmorke
zenmorke
student
beograd

Član broj: 176360
Poruke: 54
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: repeater i IE7!!!24.03.2009. u 16:07 - pre 2038 dana i 17h
Siguran sam da je neko vec imao problema sa tim,kako da se formatiraju stranice da rade u svim tim browserima.
U ie6 mi sve lepo radi ali u ie7 ne prikazuje slike i u mozzili drugacije formatira stranice.
Bio bih zahvalan kad bi neko izasao sa nekim savetom ili resenjem,ako sam dao malo informacija odgovoricu sve sto je potrebno!

Hvala,
Marko.
sve je s***** osim pishanja
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 451
*.teol.net.



Profil

icon Re: repeater i IE7!!!25.03.2009. u 06:48 - pre 2038 dana i 2h
Laptopovi

pokreni aplikaciju u IE pa onda kopiraj kreirani html da vidimo sta generise tvoj kod i koja je putanja do slike
 
Odgovor na temu

zenmorke
zenmorke
student
beograd

Član broj: 176360
Poruke: 54
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: repeater i IE7!!!25.03.2009. u 09:30 - pre 2037 dana i 23h
Ako je od nekog znacaja koristio sam CSSFriendllyAdapters za dizajn..





Code:



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" >
<head><link href="App_Themes/Basic/ChangePasswordExample.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/CreateUserWizardExample.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/DataListExample.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/DetailsViewExample.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/ExamplesMaster.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/FormViewExample.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/GridViewExample.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/LoginExample.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/LoginStatusExample.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/MainMaster.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/MenuExample.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/PasswordRecoveryExample.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/SrcViewer.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/TreeViewExample.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><link href="App_Themes/Basic/WhitePaper.css" type="text/css" rel="stylesheet" /><title>
    Untitled Page
</title><link id="ctl00_AdaptersInvariantImportCSS" href="CSS/Import.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <!--[if lt IE 7]>

    <link href="CSS/BrowserSpecific/IEMenu6.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <![endif]-->

</head>
<body>
    <form name="aspnetForm" method="post" action="Default.aspx" id="aspnetForm">
<div>
<input type="hidden" name="__VIEWSTATE" id="__VIEWSTATE" value="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" />
</div>

    <div class="main">
        <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="left: 0px; position: relative;
            top: 0px; height: 100%" width="100%">
            <tr>
                <td align="center" colspan="1" id="header" class="header">
                    <br />
                        Ukoliko ste admin kliknite 
                    <a id="ctl00_HyperLink1" href="LogIn.aspx" style="left: 5px;
                        position: relative; top: 0px">ovde</a><br />
                    
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td id="main" style="background-repeat: repeat-x;" class="main">
        
    <div style="text-align: center">
    &nbsp;</div>
    <div style="text-align: center">
        <table style="width: 780px">
            <tr>
                <td style="width: 100px">
    
    <table cellpadding="5" cellspacing="2" border="2" width="780px">
    <tr style="background-color :#add8e6">
    <td>Slika</td>
    <td>Devojke</td>
    <td>Trazim</td>
    <td>Link</td>
    </tr>   
    
    <tr>
        <td>
            <a href="D:\Projekti\Inventa\GirlsImages\Seka.jpg" >
            <img id="imgSlikaDevojke" src="D:\Projekti\Inventa\GirlsImages\Seka.jpg" alt="seka" width="120" height="120" />
            </a>
        </td>
        <td>seka</td>
        <td>Ukapirala sam jednu stvar! Seks je najbrži način da nekog upoznaš. Čak i ne moramo odmah da se kresnemo. Ali priznajte, bolje da na prvom sastanku makar pričamo o seksu, umesto o filmovima i otkud znam... omiljenim bojama. Imam 29 godina, iz Beograda sam,  zgodna sam i u seksu vrlo iskusna.</td>
        <td>
        <a id="ctl00_ContentPlaceHolder1_Repeater1_ctl01_hlGetGirl" href="Girl.aspx?id=1">Seka</a>
        </td>
    </tr>
    
    <tr>
        <td>
            <a href="D:\Projekti\Inventa\GirlsImages\Ivana.jpg" >
            <img id="imgSlikaDevojke" src="D:\Projekti\Inventa\GirlsImages\Ivana.jpg" alt="Ivana" width="120" height="120" />
            </a>
        </td>
        <td>Ivana</td>
        <td>Imam 23 godine, volim svoj grad Beograd, volim sebe i svoje telo. Obožavam da se slikam gola, da kuvam gola i da sređujem kuću gola. Nisam stidljiva, dakle, ali ipak do sada nisam našla nikoga ko bi umeo da se lepo sa mnom igra golišavih igara. Molim te budi to ti!</td>
        <td>
        <a id="ctl00_ContentPlaceHolder1_Repeater1_ctl02_hlGetGirl" href="Girl.aspx?id=3">Ivana</a>
        </td>
    </tr>
    
    <tr>
        <td>
            <a href="D:\Projekti\zadnje\Inventa\GirlsImages\Vera1.jpg" >
            <img id="imgSlikaDevojke" src="D:\Projekti\zadnje\Inventa\GirlsImages\Vera1.jpg" alt="Vera1" width="120" height="120" />
            </a>
        </td>
        <td>Vera1</td>
        <td>Muškarce, godine nisu bitne. Volela bih da probam i sa ženom, konačno. To mi je višegodišnja želja.</td>
        <td>
        <a id="ctl00_ContentPlaceHolder1_Repeater1_ctl03_hlGetGirl" href="Girl.aspx?id=6">Vera1</a>
        </td>
    </tr>
    
    <tr>
        <td>
            <a href="D:\Projekti\Inventa\GirlsImages\Jelena.jpg" >
            <img id="imgSlikaDevojke" src="D:\Projekti\Inventa\GirlsImages\Jelena.jpg" alt="Jelena" width="120" height="120" />
            </a>
        </td>
        <td>Jelena</td>
        <td>Imam 26 godina, živim u Subotici, a inače sam iz Prijepolja. Završila sam  fakultet za marketing i odlučila da ostanem ovde u ravnici. Ne verujem da sam neki tip za duge veze, ali nikad se ne zna. Ono što znam, jeste da sam već dugo bez seksa i da mi je toga dosta. Smatram da sam prilično neiskusna za svoje godine i veoooma raspoložena za nekoliko lekcija od iskusnog učitelja!</td>
        <td>
        <a id="ctl00_ContentPlaceHolder1_Repeater1_ctl04_hlGetGirl" href="Girl.aspx?id=4">Jelena</a>
        </td>
    </tr>
    
    <tr>
        <td>
            <a href="D:\Projekti\Inventa\GirlsImages\Ana.jpg" >
            <img id="imgSlikaDevojke" src="D:\Projekti\Inventa\GirlsImages\Ana.jpg" alt="Ana" width="120" height="120" />
            </a>
        </td>
        <td>Ana</td>
        <td>Imam 23 godine, trenutno živim u Šapcu, a poreklom sam iz Kotora. Zato i obozavam more, pesak i sunce. Volim da nosim minimalne kupaće kostime i da se tako šetam lepim plažama, pa da tu i dočekam noć, za to sam neumorna i možda neumerena. Tražim zgodnog muškarca koji je aktivan i sa kojim bih delila interesovanja</td>
        <td>
        <a id="ctl00_ContentPlaceHolder1_Repeater1_ctl05_hlGetGirl" href="Girl.aspx?id=2">Ana</a>
        </td>
    </tr>
    
    </table>
    
                </td>
            </tr>
        </table>
    </div>
<br />

                </td>
            </tr>
        </table>
        &nbsp;
        
    </div>
    </form>
</body>
</html>


sve je s***** osim pishanja
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1196
*.telekom.yu.



Profil

icon Re: repeater i IE7!!!25.03.2009. u 09:47 - pre 2037 dana i 23h
na prvo pogled ovo
Code:
src="D:\Projekti\Inventa\GirlsImages\Ivana.jpg"
je pogrešno

src treba da bude link do fajla postavljenog na WEB-u, a ne na lokalnom računaru
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

zenmorke
zenmorke
student
beograd

Član broj: 176360
Poruke: 54
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: repeater i IE7!!!25.03.2009. u 09:59 - pre 2037 dana i 23h
to je folder u okviru projekta gde se uploduju slike,opet ne razumem,u ie6 ih prikazuje a u ie7 nece...nisam jos u prilici da hostujem sajt na webu pa ne znam da li ce onda to raditi ako je do toga.
sve je s***** osim pishanja
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1196
*.telekom.yu.



Profil

icon Re: repeater i IE7!!!25.03.2009. u 10:06 - pre 2037 dana i 23h
OK, ali ta slika će se i u IE6 prikazivati samo ako se stranica otvara na tom računaru. Ukoliko pokušaš da otvoriš stranicu na bilo kom drugom računaru nećeš videti ni jednu sliku jer taj računar verovatno nema navedenu sliku na D:\Projekti\Inventa\GirlsImages\Ivana.jpg
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

zenmorke
zenmorke
student
beograd

Član broj: 176360
Poruke: 54
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: repeater i IE7!!!25.03.2009. u 10:14 - pre 2037 dana i 23h
Code:

        <td>
            <a href="<%#DataBinder.Eval(Container,"DataItem.PicturePath") %>" >
            <img id="imgSlikaDevojke" src="<%# Eval("PicturePath") %>" alt="<%# Eval("PictureName") %>" width="120" height="120" />
            </a>
        </td>


ovo je kod kako punim repeater,u view sourcu strane on prikazuje punu putanju koju inace cuvam u bazi,tako ce i na serveru kada se uploduju slike,cuvace se u /GirlsImages/... folderu na serveru a putanja u bazi na serveru.To je bila moja logika,kako onda da uradim da bi prikazivao slike a da ne cuvam slike u bazi kao image ili varbinary?
uostalom,onda bi i ie7 trebao da prikaze slike na mom racunaru!!!
sve je s***** osim pishanja
 
Odgovor na temu

zenmorke
zenmorke
student
beograd

Član broj: 176360
Poruke: 54
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: repeater i IE7!!!25.03.2009. u 16:37 - pre 2037 dana i 16h
sredio sam,umesto <img /> sam stavio <asp:image /> i sada prikazuje,mada opet u mozzili drugacije formatira stranicu ali bar pokazuje slike :)
sve je s***** osim pishanja
 
Odgovor na temu

Shevchenko
Nikola Vasiljevski

Član broj: 37756
Poruke: 217
79.101.206.*

Sajt: www.vasiljevski.com


Profil

icon Re: repeater i IE7!!!25.03.2009. u 18:09 - pre 2037 dana i 15h
Nemoj koristiti "<asp:image />" kontrolu jer ima BUG! :)
Inlinuje "border=0" i mozes da se slikas sa CSS-om koji si napisao :)
Tebi su problem putanje. Napravi relativne umesto apsolutnih putanja i resices problem ;)
Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Les Brown
 
Odgovor na temu

zenmorke
zenmorke
student
beograd

Član broj: 176360
Poruke: 54
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: repeater i IE7!!!26.03.2009. u 11:18 - pre 2036 dana i 22h
Znaci,ako sredim putanje onda ce raditi bez problema u ie7 i mozzili?ako moze neki primer sa relativnim putanja za <img />
Na sledeci nacin snimam putanju slike u bazu gde zapamti celu putanju!
Code:

string PicturePath = Server.MapPath("~/GirlsImages/" + FileUpload1.FileName);

da li treba drugacije?
tnx in advance :)

[Ovu poruku je menjao zenmorke dana 26.03.2009. u 12:37 GMT+1]
sve je s***** osim pishanja
 
Odgovor na temu

zenmorke
zenmorke
student
beograd

Član broj: 176360
Poruke: 54
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: repeater i IE7!!!26.03.2009. u 12:44 - pre 2036 dana i 20h
Ljudi,jos jednom se potvrdilo kad zapne treba odmoriti glavu malo...
Naime,ipak sam resio da ostavim <asp>image /> i na pocetnoj strani je iscitavao slike bez problema kao i na strani u kojoj su detaljnije informacije u vezi s tim sto radim,ali problem mi je bio na Admin strani za editovanje i ubacivanje informacija i slika,e tu sam napravio gresku,evo koda pa ubuduce ako neko bude imao ovakvih problema neka obrati paznju na sledece!

ovo je kod na pocetnoj strani
Code:

<asp:Image runat="server" ID="Image1" ImageUrl='<%# string.Format("/GirlsImages/{0}.jpg",Eval("PictureName")) %>'AlternateText='<%# Eval("PictureName") %>' />


a ovo je kod na Admin strani koja je u folderu Admin,znaci nije u root-u projekta dok pocetna jeste i tu je bio problem!!!Obratiti paznju na tilda znak ~
Code:

<asp:Image runat="server" ID="Image1" ImageUrl='<%# string.Format("~/GirlsImages/{0}.jpg", Eval("PictureName")) %>' AlternateText='<%# Eval("PictureName") %>' />


sad sve lepo radi :)

izvinjavam se zbog nesmotrenosti,ali i dalje ne bih znao kako ovo da uradim sa <img /> pa ako neko zna nek postavi kod,mislim da bi to bilo korisno jer se ipak dosta radi sa slikama na web aplikacijama i s obzirom da je Shevchenko rekao da <asp:Image /> ima bugove!!!

Hvala vam jos jednom!!!:)
sve je s***** osim pishanja
 
Odgovor na temu

Shevchenko
Nikola Vasiljevski

Član broj: 37756
Poruke: 217
79.101.206.*

Sajt: www.vasiljevski.com


Profil

icon Re: repeater i IE7!!!26.03.2009. u 20:34 - pre 2036 dana i 12h
Pa mozes recimo da probas ovako:
Code:

  <img id="imgGirl" src="'<%# string.Format("/GirlsImages/{0}.jpg",Eval("PictureName")) %>'" alt="" runat="server" />

:)
Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Les Brown
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: repeater i IE7!!!

[ Pregleda: 2280 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.