Citat:
tdjokic:
Jedini modemi koji odmah rade su seriski, eksterni, klasicni. Njima ne treba nikakvih drajvera, nista, odmah rade.
Zato sada navali da trazis drajvere za Mandrake 9.1 za svoj modem, ako ih uopste ima, a moze se desiti da ih nema. Nisam imao prilike da radim sa USR internim modemom. Seriski, eksterni radi mi bez problema, stari model, 33.6k, on mi je rezerva.
Ja sam izgleda jedina srecnica koja ne moze da natera us robotics ext sportster 33.6 iz '95.godine da radi. Ustvari mandrake (9.0) ga uopste ne vidi! Probala sam da mu promenim port, init string, da ga zakacim na drugi port, ali ne mogu da ga nadjem u listi hardvera, i sve sto dobijam je poruka:
"kppp can not find:
/dev/ttyS0
Please make sure you have setup your modem device properly and/or adjust the location of the modem device on the modem tab of the setup dialog.
Thank You"
Switcere sam podesila na 1 i 6 gore, ostali dole, ALI MOJ MODEM I DALJE NE POSTOJI!!! Mucim se vec danima i na granici sam ludila. POMAGAJTE, PLIZ! XP ME UBIJA!!!
ps: Imam utisak da je problem trivijalan, jer sam totalni pocetnik kad su kompijuteri u pitanju. Pa ako neko moze korak po korak da mi objasni sta da radim. Thanx!