Pa ovako, ja mislim da niko to nece da radi bez 10-20 eura ako ne i vise. Zavisi od majstora, servisa...... raspiaj se, nemoj je baciti jel je kvar jako mali. Znaci pokusaj ako se isplati, mislim ako ti neko trazi 10-ak 20-ak evra ti zameni ako traze vise onda je suludo to menjati, ali je opet ostavi radi rezernih delova :)
Zasto je to isgoreo, moze biti dosta razloga.
Prvi je da tranzistor, neko rece da je tranzistor, ja nisam lepo video na slici, ali ako je tranzistormoze pregoreti i najcesce pregoreva usled dolaska napona veceg od onog na koji je on predvidjen da radi. A do toga moze doci na vise nacina, znaci neki trenutni propust u instalaciji, napajanju.....
E sad moze biti i da si ti sve napakovo, ali da si nesto zeznuo, ili ostavio labavo, ili je neki kabal prespojio, znaci proveri te kablove do napajanja. Uglavnom je uzrok veci napon, mada mozda se i pregrejao, zavisi cime si ti to cistio, kako. Naprimer cuo sam juce od moje kume da je cistila kuciste fenom za kosu, koji duva vruc vazduh, milim suludo je sta ljudi sve rade i sta im paden na pamet. Znaci pregorelo je zbog napona. A koliko ce da kosta, pa raspitaj se ako je preko 20 e ja ne bih ulagao novac, ako je manje, pa sto da ne.
Da bi bio genije moras biti bar malo lud. Covek koji je genije, a to ne zna, verovatno i
nije.