Kao što sam već rekao, RATEL je morao da pojede sopstveno go*no. Pokušaj uvođenja totalitarne kontrole na mala vrata nije uspeo i to je činjenica koja govori da u ovom društvu nije sve izgubljeno.
Međutim, mene na ovoj temi veoma čude stavovi forumaša koji su upućeni u problematiku, a ne vide (ili se bar prave da ne vide) u čemu je suština problema. Evo na šta je ličila diskusija.
MyWay, SmilieBG & Ivan Dimkovic: Tehnički pravilnik je ok. Svaka savremena država uz sudski nalog vrši praćenje internet saobraćaja.
Ostatak foruma i zabrinuta javnost u Srbiji: Tehnički pravilnik omogućava neograničenu kontrolu bez sudskog naloga i to je glavni problem. Nadzor treba da postoji, ali ne takav da se prate svi internet korisnici od reda, nego samo oni za koje postoji osnovana sumnja izražena u formi sudskog naloga.
.
.
.
igra gluvih telefona
.
.
.
MyWay, SmilieBG & Ivan Dimkovic: Tehnički pravilnik je ok. Svaka savremena država uz sudski nalog vrši praćenje internet saobraćaja.
Ostatak foruma i zabrinuta javnost u Srbiji: Tehnički pravilnik omogućava neograničenu kontrolu bez sudskog naloga i to je glavni problem. Nadzor treba da postoji, ali ne takav da se prate svi internet korisnici od reda, nego samo oni za koje postoji osnovana sumnja izražena u formi sudskog naloga.
.
.
.
igra gluvih telefona
.
.
.
.
.
.
i tako u nedogled
E, sad, mene zanima zbog čega je palo ovako teško trolovanje teme od strane pomenute trojice korisnika, kad je maltene svakom iole pismenom čoveku u Srbiji bilo jasno o čemu se ovde radi. To na kraju krajeva pokazuje reakcija ne samo srpske javnosti, već i nadležnih organa zaduženih za zaštitu ustavom zagarantovanih ljudskih prava.
Kapiram, možda je ljudima bilo dosadno, hteli su malo da se "izduvaju" preko foruma itd. Ako je to razlog, onda ok. Ali, ako nije – u čemu je fora? Zašto ste toliko trolovali i menjali teze?
How much can you know about yourself if you've never been in a fight?