Sa stanovišta pravnog lica problem je možda i u tome što se trošak ne završava sa tih 114€ jer to je samo os a šta može da se radi na golom osu, igraju mine i klikće po on-screen keyboard-u :) ... u svakom slučaju milslim da je i to velika cena naročito za startup firme sa većim brojem kompova jer, ako realno pogledamo šta se dobija za taj novac ??? NIŠTA, "šajni" nalepnicu koja eventualno može da spreči državnu džukelu da vas ujede za dupe ako se koji slučajem ne odlepi sa kućišta jer eto baš je kvalitetna.
A sa stanovišta fizičkog lica, tek tu situacija nije jasna, šta ja dobijem za te pare, tehničku podršku? od koje svako ovde prisutan zna barem duplo više i šta još, miran san da sam tamo neku multibiliardersku kompaniju učinio još bogatijom. zapravo i pirat i original imaju potpuno istu funkcionalnost za mene s tim što mi kod pirata lova ostaje za pametnije stvari.
Uglavnom, što se konkretnog slučaja tiče mislim da bi advokat ipak mogao nešto da uradi i da su milionske kazne totalna nebuloza i lov u mutnom, šta se time postiže, uništava se privreda koja ionako diše na škrge a pare odlaze tamo gde su najmanje potrebne i korisne. Ako su već tolike kazne onda je trebalo da 5000din npr. ide za troškove inspekcije a ostalo u fond za škole/bolnice a zašto da ne i poljoprivredi/stočarstvu (mleko skupo a stočari ga bacaju jer im se ne isplati proizvodnja, pa to može samo u srbiji da se desi)
Neko je ovde predložio, političarima treba ukinuti imunitet, oni su krivi za sve, glupi su i bezobrazni i gade mi se više, i još se pitaju "jao vidi odlaze nam mladi u inostranstvo, zašto? hoće li se vratit ???" ...
U svakom slučaju, jeftinije je koknuti inspektora i odležati 4-5 godina nego platiti te silne milione.
Fliz