Citat:
Kako odradis benchmark?
ja sam probao program timeCodec ali ne razumem sta mu znaci fps a sta dfps?
i sta bi trebao izabrati za Renderer, overlay, VMR7 ili VMR 9?
Ja cu verovatno iskompajlirati svoju cmdline verziju i videti koliko dekodira frejmova u sekundi u NULL :)
Takodje, ako imas DShow filter mozes u grapheditu napraviti graf a onda meriti zauzece CPU-a za real-time dekoding.
Sto se tice izbora izmedju Overlay/VMR7/9 to pre svega zavisi od graficke i drajvera, probaj sva 3 i vidi koji je najbrzi (zauzima najmanje procesora).
ATOM je poprilicno brzi od Via cipova koji su u prodaji danas, a trosi jako malo tako da je definitivno za sad najbolji izbor u rangu "performanse po vatu"
Kome treba cista snaga, moze da potrazi Mini ITX ploce sa Core 2 procesorima, mada one su osetno skuplje (red velicine 200+ EUR)
--
Sto se AMD procesora tice, ko ima viska - moze da bude dobra opcija, samo ti procesori trose mnogo vise i greju se znacajno vise od ATOM-a.
Sempron, koji je jos i najbolji ima tdp od 45W - dok ATOM na 1.6 GHz ima TDP od oko 4W - vise od 10x manje :) Nije to problem samo sa strujom, vec treba i ohladiti 45W, a za to je vec potreban ozbiljni termalni dizajn - dakle, pazite kad pravite kutiju sa AMD-om, to mora biti dobro rashladjeno.