Unapred se izvinjavam ako postoji slicna tema, koristio sam Search ali nisam nasao odgovor na moje pitanje.
Problem je sledeci: Na racunaru imam hard disk ATA WD 80GB (C i D particije). Kupio sam novi ATA WD 160GB (namerno slican, zbog bolje kompatibilnosti). Napravio sam dve nove particije ali sam se spetljao kod particioniranja, ne secam se da li sam odabrao Logical drive ili Extended. Radio sam cesto particioniranje pod DOS-om, prvi put sada pod Win-om. Kada sam sve odradio (particioniranje i formatiranje) raspored je izgledao ovako: C: (system), D: (programi), E: (CD), F: i G: (virtual CD), H: i I: (novi HD). To je lepo radilo dan-dva i onda se pojavio novi raspored: C: (system), D: (prazna particija sa novog diska), E: (bivsi D:, znaci kompletna D particija sa svim podacima preimenovana u E:), F: (particija novog HD), G:, H: i I: (CD i virtual CD). Najveci problem je izazvala promena ca D: na E. Imam puno programa pa nisam hteo da instaliram ponovo, nego sam samo menjao putanje ka programima. Racunar se zadnjih nekoliko dana blesavo ponasa, ponekad mu treba i po 5min da otvori program, a nekada otvori u momentu, itd.
Moje pitanje je da li mogu ovo da resim bez reinstalacije svih programa, i sta je uopste potrebno odabrati kada ponudi izbor izmedju Logical drive i Extended.
Hvala unapred, i izvinjavam se zbog poduzeg teksta.
Evo i slike sa rasporedom particija