Pozdrav,
Imam dvije lokacije povezane VPN-om preko interneta i obicne telefonske centrale na svakoj lokaciji.
Kada bi instalirao na obe lokacije po jedan asterisk i uvezao ih, dali bi SIP uređaj mogao služiti da poveže asterisk i obicnu telefonsku liniju, tako da bi mogao uvezati dvije centrale
19.03.2008. u 19:02
misk0 .: Lugano :. _.: CH :.
SuperModerator Član broj: 634 Poruke: 2436 *.chello.sk.
Znaci spojim 2 asteriska preko vpn-a, asterisk preko sipure vezem na centralu, i to je to.
Dali ovakvim nacinom povezivanja mogu istovremeno imati samo jedan poziv???
20.03.2008. u 14:35
SuperModerator Član broj: 634 Poruke: 2436 *.adsl.ticino.com.
Kakvu 'vrstu' poziva? Izmedju ta 2 asteriska mozes imati poziva toliko koliko ti bandwidth dozvoljava. A preko telefonske linije mozes imati toliko koliko ti linija dozvoljava - 1 analogna = 1 poziv, 1 ISDN = 2 poziva.
:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
Hvala vam ljudi, za sada ce mi biti dovoljno, trenutno ce biti dovoljna 1 analogna.
Dai ima meki uređaj za spajanje više linija (analognih) na astreisk?
22.03.2008. u 07:04
SuperModerator Član broj: 634 Poruke: 2436 *.adsl.ticino.com.
Imas kartice za analogne linije sa razlicitim brojem portova, digitalne za BRI ISDN i PRI ISDN...u PCI, PCI-Express, mini-PCI izvedbama...najavljena je i kartica za GSM podrsku....
Kakve veze ima to gdje se ja nalazim sa pitanjem? Covjek je pitao da li je izvodljivo, ja sam rekao da jeste. Nije rekao koliko simultanih poziva, kakvu insfrastrukturu posjeduje.
:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::