Na osnovu čega misliš da se nisam dovoljno informisao o predregistraciji? Ja kažem da je predregistracija, kako je organizovana, bljuvotina koja omogućava kojekakve gluposti (kao ova o kojoj pričam), a verujem da im i prava registracija nije bolje organizovana (što pokazuje i slučaj koji je naveo pokretač teme).
A po cenama i uslovima (skupi .rs domeni, mogućnost da se registruje više .in.rs domena, itd...) se vidi da je nekome ovde stalo samo do para, a ne do dobro organizovanog i funkcionalnog .rs domena. Da je neko
pametan i razumam organizovao .rs domen, onda bi bilo moguće registrovati
besplatno samo jedan .in.rs po matičnom broju, .co.rs. po poreskom broju, a .rs bi se plaćao i bio slobodan za sve (državljane i firme ove zemlje).
Dakle,
vama (provajderima i registrima i RNIDS-u) je stalo samo do para, boli vas uvce da .rs domen funkcioniše kako treba i u korist zajednice.
A evo ja čekam da moj bajni fenomenalni registar (jedan od dva, koji je uspeo u registraciji) najzad pusti ovaj .in.rs domen što sam registrovao, jer gospoda u registru prvo danima igorišu IP adresu (bez upozorenja i obaveštenja) već zahtevaju FQDN oblik name servera, pošto verovatno nemaju znanje da sami iz priložene IP adrese čak i automatski izvuku FQDN (npr. `nslookup $ADRESA | grep "name =" | cut -d "=" -f 2`), a pri tome, interesantno, uopšte nisu predvideli mogućnost da FQDN name servera bude u okviru domena koji se registruje, kada
mora da se unese i IP adresa (GLUE record) za taj FQDN. Mislim, to sve govori i o znanju onih koji upravljaju Internetom kod nas.
Bravar je bio bolji, definitivno.