Citat:
troškovi arbitraže sa tročlanim panelom inicijalno su procenjeni na oko 1500 evra
Zanima me specifikacija tih troskova, ako nije tajna.
Citat:
ovde se ne radi o prodaji roba ili usluga, nego o rešavaju sporova pred arbitražnim sudom u skladu sa Zakonom o arbitraži
Izvinjavam se, ali ja zaista ne vidim zasto to nisu sluge. Nisam citao Zakon o arbitrazi, da li je tu jasno i nedvosmisleno navedeno da se usluga arbitraze ne smatra uslugom?
Ne insistiram na odgovoru ako niste procitali tekst tog zakona.
Citat:
Naglašavam da ja nisam pravnik, tako da ne mogu da ulazim u dublju diskusiju pravnih detalja u vezi sa ovom temom.
Nisam ni ja pravnik, vec elektrotehnicar - serviser racunara, znaci ne moram da znam sve te stotine (hiljade?) zakona vec samo 5-6 najvaznijih iz oblasti mog poslovanja, znaci, Zakon o zastiti potrosaca, Zakon o porezu na dodatu vrednost, Zakon o porezu na dobit, Zakon o javnim nabavkama, Zakon o carinskoj tarifi i Zakon o radu. Bez toga bi me neko svakog dana izuvao iz cipela od kazni sto nesto ne radim kako treba, a kad se zakon prekrsi, posle je kasno za advokata. Da li je ta vasa izjava advokata data pod punom materijalnom i krivicnom odgovornoscu?
Ono sto sigurno znate - da li se vraca novac onom kome se na arbitrazi oduzmete domen?
Citat:
Dakle, pravo pitanje ovde je ko može istu stvar da uradi podjednako stručno i kvalitetno, u istim ili kraćim rokovima, a za bitno manje para. Ja tvrdim da ćeš vrlo teško naći takvu kombinaciju (i ne kažem da možda i ne postoji, zato i pričamo na ovu temu...)
Aha, znaci ako se pojavi 50 advokatskih agencija koje ce da rade arbitrazu za manje para, RNIDS nece imati nista protiv?
Citat:
troje ljudi, za jedan radni dan napravi 3 x 8h = 24h.
Kako troje ljudi, a gde je daktilograf-zapisnicar? Sa >1000 h rada sigurno imate >5000 strana izvestaja, nije praksa da strucnjaci iz bilo koje oblasti licno kucaju toliku kolicinu teksta.
Boze,
daj mi smirenost da prihvatim ono sto ne mogu da promenim,
hrabrosti da promenim ono sto mogu
i mudrosti da to dvoje razlikujem.