Ovako..znam da je temama slicnim ovoj vec bilo price na ovom forumu(t.j. ovim forumima) medjutim ni na jednoj nisam uspeo da nadjem sazet i kratak odgovor na pitanje koje me zanima, a glasi ovako:
dakle,
*sebe smatram poprilicnim pocetnikom u sveri programiranja sa minimalnim poznavanjem Pascal-a (srednjoskolsko iskustvo :)
*moze se raci da imam neko iskusto u programiranju u C-u, ali samo u domenima izvrsavanja ispitnih obaveza na matematickom fax-u
(tako da mi npr. opsta logika programiranja nije strana, ali recimo nisam nista radio u sveri win-aplikacija..itd)
*izuzetno sam zainteresovan za napredovanje u sveri informacionih tehnologija, narcito kada je programiranje u pitanju i
svestan sam da bi sledeci korak, naravno, predstavljalo objektno programiranje..pa stoga predpostavljam da bi logican
sled predstavljali jezici poput Jave ili C++ naravno prevashodno rad sa win-aplikacijama..
PITANJE:
Zanimaju me, naime, prednosti i mane ovih jezika, odnosno nihove namene prdstavljene sto krace i sazetije buduci da ne zelim da vam oduzimam previse vemene :)
Unapred se izvinjavam moderatorima ako tema nije postavljena na pravom mestu ili je vec bila, ali buduci da pitanje
t.j. odgovor kratak nadam se da vam nece mnogo smetati i da imate razumevanje za pocetnika zeljnog znanja.
Pozz,
Hvala unapred!

iskustvo u C-u, Sta uciti? C++ ili Java?