Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

jednostavan racunovodstveni softver

[es] :: IS i ERP :: jednostavan racunovodstveni softver

[ Pregleda: 1278 | Odgovora: 12 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

goran-ets
Goran Culibrk

Član broj: 75804
*.ADSL.neobee.net.

icon jednostavan racunovodstveni softver10.02.2008. u 22:24

pozz svima...
nadam se da nisam zalutao...
zanima je jedna stvarcica...
Naime, prijatelj mi poseduje malu firmu koja se bavi prodajom. Trenutno planira da se malo modernizuje, izmedju ostalog i da vodi inventar firme. Posto je relativno truba sa tim, zamolio me je da nadjem jednostavan program za vodjenje takvih poslova. Pokusao sam sa SPA-ERP-om ali mi je previse komplikovano. Da li postoji nesto jednostavno, a da je na srpskom jeziku? Verovatno je i previse traziti da bude besplatan :)
10.02.2008. u 22:24 

totovic
Aleksandar Totovic
ERP Consultant & Project Manager
Beograd

Član broj: 25536
*.nps.co.yu.

icon Re: jednostavan racunovodstveni softver11.02.2008. u 07:04
Za SPA-ERP nisam čuo, osim ako ne misliš na SAP. Ako misliš na njega, on definitivno nije za male firme. E sad da bude na srpskom, besplatno i dobro, to je malo teže.
Cave ab homine unius libri
11.02.2008. u 07:04 

radenko
Ivan Radenkovic
bg

Član broj: 11979
*.imlek.co.yu.

Sajt: www.radenkovich.com

icon Re: jednostavan racunovodstveni softver11.02.2008. u 08:06
Ako hoce besplatno, neka koristi OpenOffice Calc (to je besplatan Excel, naravno, da bi koliko toliko mogao komforno da prati trazene parametre u ovom programu, mora jako dobro da poznaje rad u ovom tipu programa).
Postoje i neka stvarno besplatna ERP resenja koja mozete skinuti sa interneta ukoliko mozete sami da ih pokrenete (sto bez prethodnog iskustva moze biti nemoguca misija), ako ne onda nekom platite da vam instalira i uradi inicijalni setup, verovatno i obuku.
Ivan Radenkovic
www.radenkovich.com
11.02.2008. u 08:06 

Java Beograd

Član broj: 11890
*.dip0.t-ipconnect.de.

icon Re: jednostavan racunovodstveni softver11.02.2008. u 09:36
Srpsko tržište je zaista bogato ponudom poslovnih softvera za sve moguće namene. Ima zaista i mnogo adresara, i nije teško naći spisak firmi koje se bave proizvodnjom tog softvera. Gorane, sve što treba je da potrošiš otprilike 2-3 sata surfovanja i eto tebi spisak firmi koje se time bave. Svaka od njih, takođe ima široku lepezu proizvoda.
E onda će kupac, tj. tvoj prijatelj morati da potroši 2-3 dana na kontakte se ponuđačima, sastanke i razgovore, da bi našao optimalnu varijantu za sebe.
Moj savet: drži se proizvođača softvera koji opstaje na tržištu bar preko 5 godina, kome je to osnovna delatnost i koji ima referenc listu od bar deset zadovoljnih korisnika. Nemoj se ustručavati da pozoveš nekog sa referenc liste. Batali "malog od mog kuma koji se razume u kompjutere" i "burazrska obećanja".
11.02.2008. u 09:36 

bubili19
Novi Sad

Član broj: 182946
*.ADSL.neobee.net.

icon Re: jednostavan racunovodstveni softver30.05.2008. u 09:56
Postoji ERP na srpskom, radi ga jedna novosadska firma. A pogodan je i manjim firmama. Nije besplatan, al mislim da je povoljan. Probajte da nedjete na netu nešto više.
30.05.2008. u 09:56 

totovic
Aleksandar Totovic
Beograd

*.nps.co.yu.

icon Re: jednostavan racunovodstveni softver30.05.2008. u 10:05
Postoji mnogo ERP rešenja na srpskom.
Ali, to što ga proizvođač nazove ERP-om, ne znači da on i jeste ERP. Posebno, jer ERP nije samo softver. To da li pripada u ERP rešenja treba da kaže tržište, a ne proizvođač.
Na prvi pogleda sam video da nema jednu od osnovnih karakteristika ERP rešenja - planiranje. Vidim da je navedeno samo budžet GK i planiranje resursa. Gde je tu planiranje proizvodnje, nabavke, prodaje...
30.05.2008. u 10:05 

bubili19
Novi Sad

*.ADSL.neobee.net.

icon Re: jednostavan racunovodstveni softver30.05.2008. u 10:31
Slažem se sa Vama da ERP nije samo softver.
Ovde sam mislila konkretno na ovo na cemu ja radim i mislim da je veoma dobar i pogodan manjim firmama za poslovanje.

Ne znam da li sad pricamo o istom, s obzirom o zabrani reklamiranja.
30.05.2008. u 10:31 

m.petrovic
Milan Petrovic
Beograd

Moderator
Član broj: 41002
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

icon Re: jednostavan racunovodstveni softver30.05.2008. u 10:46
Citat:
bubili19: ...s obzirom o zabrani reklamiranja.

Mozete slobodno navesti naziv resenja ukoliko je to deo nekog sireg konteksta (objasnjenje/opis (ne)postojanja funkcionalnosti, itd.). Ono sto nikako ne moze, to su izjave tipa "Ko vam je kriv sto niste probali paket XYZ, na kome ja radim i meni je mnogo dobar.Tacka/znak uzvika.".
Never argue with an idiot. They will drag you down to their level, then beat you with experience.
30.05.2008. u 10:46 

totovic
Aleksandar Totovic
Beograd

*.orka.si.

icon Re: jednostavan racunovodstveni softver30.05.2008. u 10:58
Citat:
bubili19: ...Ne znam da li sad pricamo o istom, s obzirom o zabrani reklamiranja.

Pričamo o istom jer sam ja već video šta je u pitanju - Informix. Ne sporim da je to dobar softver, ali treba biti pažljiv sa dodavanjem oznake "ERP".
Za komentar moderatora, se slažem, ali s obzirom da ja sigurno ne reklamiram taj proizvod, u pitanju je Informatix.
30.05.2008. u 10:58 

bubili19
Novi Sad

*.ADSL.neobee.net.

icon Re: jednostavan racunovodstveni softver30.05.2008. u 11:24
Ono sto nikako ne moze, to su izjave tipa "Ko vam je kriv sto niste probali paket XYZ, na kome ja radim i meni je mnogo dobar.Tacka/znak uzvika.

Moderator je malo ljut, s obzirom na neku od prethodnih poruka, ali ništa nije bilo zlonamerno, dajte malo osmeha.

Samo htedoh reci da postoje bolja rešenja i da je, po meni, ovo to, jer sa tim imam iskustva. Naravno, svako ima pravo izbora i to necemo da sporimo.
30.05.2008. u 11:24 

totovic
Aleksandar Totovic
Beograd

*.orka.si.

icon Re: jednostavan racunovodstveni softver30.05.2008. u 11:59
Slažem se sa tobom po ovom pitanje, od BlueSofta je sigurno bolji. Koliko vidim, to je jako dobar softver. Moja jedina primedba je da nije u pitanju ERP, jer danas svi tako nazivaju svoje softvere, čak i kada neznaju šta je to.
30.05.2008. u 11:59 

Buum
Goran Dukić
Reviewer @ VistaTEC, www.vistatec.ie
Beograd, Vračar

Član broj: 1491
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.linkedin.com/in/goran..

icon Re: jednostavan racunovodstveni softver30.05.2008. u 23:29
Čovek traži jednostavan računovodstveni softver (vidi naziv teme) a vi opet filozofirate.

Konkretan predlog s moje strane je WINGS.

U pitanju je domaće softversko rešenje izuzetnog kvaliteta i još boljeg odnosa cena/performanse. Posebna pogodnost je to što se mogu kupiti samo oni moduli koji su klijentu neophodni, a kasnije se po potrebi sistem može i proširiti. Imaju i odličnu podršku.

[Ovu poruku je menjao Buum dana 31.05.2008. u 00:40 GMT+1]
How much can you know about yourself if you've never been in a fight?
30.05.2008. u 23:29 

radenko
Ivan Radenkovic
bg

Član broj: 11979
*.imlek.co.yu.

Sajt: www.radenkovich.com

icon Re: jednostavan racunovodstveni softver02.06.2008. u 14:47
Citat:
Buum: Čovek traži jednostavan računovodstveni softver (vidi naziv teme) a vi opet filozofirate.

Konkretan predlog s moje strane je WINGS.

U pitanju je domaće softversko rešenje izuzetnog kvaliteta i još boljeg odnosa cena/performanse. Posebna pogodnost je to što se mogu kupiti samo oni moduli koji su klijentu neophodni, a kasnije se po potrebi sistem može i proširiti. Imaju i odličnu podršku.

To i ja kazem!
Ivan Radenkovic
www.radenkovich.com
02.06.2008. u 14:47 

[es] :: IS i ERP :: jednostavan racunovodstveni softver

[ Pregleda: 1278 | Odgovora: 12 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.