Izvini, ali iskustva neimenovanog prijatelja koja dolaze posredstvom korisnika koji je takođe neimenovan i ima jednocifren broj poruka na ovom forumu se ne uklapaju u moju definiciju nečega što doprinosi ozbiljnoj diskusiji, baš naprotiv. Na to dodaj, kao što sam već napomenuo ranije, realnu nemogućnost da iko od nas koji bismo čitali takve teme proveri osnovanost takvih optužbi. E, to je prvi i osnovni razlog mog protivljenja tvom predlogu.
Dalje, ti si već naveo o kojoj firmi je reč, ja sam to video ali kao da nisam jer takva optužba na mene nema ama baš nikakav uticaj pošto nije kredibilna. Što naravno ne znači da se neće naći neko ko će to da uzme zdravo za gotovo, pa tako ni firmama koje na taj način budu ovde isprozivane neće biti svejedno. Naprotiv, mogu koliko sutra sa punim pravom da krenu sa slanjem ne-tako-prijatnih pisama meni i/ili vlasniku foruma zahtevajući da reagujemo i/ili tražeći odštetu za narušen poslovni ugled. Takvu poruku bih inače bez razmišljanja obrisao, ali sam je ovde namerno ostavio kao primer nečega što nije poželjno raditi na ovom forumu. To bi bio drugi razlog.
Inače, što se tiče traženja posla, ali i bilo koje druge socijalne aktivnosti, zlatno pravilo je da je opreznost majka mudrosti, ili kako ja obično volim da kažem: ako dozvoliš da budeš prevaren, bićeš prevaren. Odatle sledi da je potpuno suludo generalizovati stvari i deliti poslodavce na 'dobre' i 'loše' jer ponašanje istih nije konstantno već u velikoj meri zavisi od ponašanja druge strane, htela ta druga strana da to prizna ili ne...
Jasnije?
P.S. CV nikako ne služi 'samo da prikaže osnovne podatke' već kompletnu osobu, neretko na osnovu najsitnijih detalja kojih aplikanti najčešće nisu ni svesni. I dobro je da je tako, jer bi u suprotnom mahinacije s njihove strane bile češće...
[Ovu poruku je menjao Davor Vlajkovic dana 21.01.2008. u 00:49 GMT+1]