Citat:
Sve sam razumeo osim onog DAO
Hmm, onako ukratko, Data Access Object (DAO) je jedan od osnovnih nacina pristupa i manipulacije podatcima bilo u Access-u ili u drugim bazam apodataka koje podrzava MS. DAO se najcesce koristi za uredjivanje podataka u tabelama u FrontEnd - BackEnd verzijama baza podataka gdje su tabele linkovane u bazu gdje se nalaze forme.
Meni je to najlakse bilo shvatiti kao DLOOKUP naredbu koja je isto jednostavna za koristiti, ali je prednost DAO to sto mozes i mijenjati a ne samo "povlaciti" podatke iz tabela.
E sad, moj problem je taj sto nisam bas najvicniji objasnjavanju onog sto znam. Nadam se da sam uspio ovo objasniti na najjednostavniji moguci nacin bez da te dodatno zbunim. Mozda je najbolje da ti to malo naucih iz kakvih knjiga od inih strucnjaka koji to objasnjavaju puno bolje nego ja, pa kad malo sazvaces osnove ti se opet javi. Onda ce biti puno lakse.
Za sada je samo bitno da znas da ce ovo raditi samo ako u code odes na meni 'Tools/References' i ukljucis opciju:
"
Microsoft DAO 3.6 Object Library"
Ovdje cu samo jos pozvati one koji DAO znaju objasniti puno bolje nego ja da se jave

;-)