Kako se gledajući izvorni kod može saznati koja je verzija joomle u pitanju, i dal ima neki servis koji to može da odgovori, tipa da se unese u njega url strane a da on vrati verziju, ili možda previše tražim.
Pozavalac: Mreza,umrežavanja i konfigurisanja, administriranja WIN i LINUX sistema, web dizajna, grafičkoga dizajna i obrade slika, i na koncu i vrhuncu TRAZIM POSAO
Kada to otkucam posle imena domena, vrati mi samo ovo:
Restricted access
Pozavalac: Mreza,umrežavanja i konfigurisanja, administriranja WIN i LINUX sistema, web dizajna, grafičkoga dizajna i obrade slika, i na koncu i vrhuncu TRAZIM POSAO
Pogrešno si shvatio... nije ti napisao da ukucaš u browser već da pogledaš u kod koji se nalazi u tom fajlu... znači otvori ga u nekom editoru (može i notepad) i tamo ti piše...
Evo probao sam i to, mada sam to već odavno probao da u source nadjen negdje liniju koda sa "version", ali ništa,
/includes/version.php uopšte ne postoji, kad ni jedan upit sa "version" ne daje rezultate.
Tako je, u fajlu /includes/version.php na linijama 25 odnosno 29 imaš dva reda:
Code: var $RELEASE = '1.0';
...
...
...
var $DEV_LEVEL = '13';
Kad ta dva spojiš i između staviš tačku1, dobiješ koja je verzija: 1.0.13 u mom slučaju.
A koliko znam, sa Page/View source se ne može videti koja je verzija Joomle, što je i dobro (smanjuje rizik od nasumičnog napada exploitima za određenu verziju).
1 - na liniji 65 u istom fajlu ima funkcija koja upravo tako gradi "short version number"