Ja koristim NOD32 za zastitu kompjutera i mislim da on radi odlicno. Vasa diskusija me je naterala da instaliram Kaspersky. I onda probam Kaspersky-ja sa jednog virusa koji sam ga zacuvao kada mi je NOD32 detektirao pre jedno 5 meseca sa aprilskim definicijama. Virus je bio Win32/Gedza.A (kao sto ga je detektirao NOD32) inace VBS virus koji sam mu promenio nastavak u .txt. Probam ga skanirati sa Kaspersky i on ga ne detektuje. Hajde reko sam da je do nastavka .txt zato sto ga i NOD32 ne detektuje kada je nastavak .txt (jedino sa takvog nastavka ga detektuje sa In-Depth analizu). Onda sam promenio nastavak u .vbs i Kaspersky opet ga ne detektuje, moga sam ga i oznaciti sa jednim klikom (dva puta da kliknem nisam se usudio). Za razliku od Kaspersky kad mi je NOD32 aktivan i kad otvorim folder gde mi je virus sa nastavkom .vbs AMON iskace cak i pred da mogu da uradim bilo sta u tom folderu. A druga prica je to sto je Kaspersky uzasno spor prilikom skaniranja i nisam mogao nista drugo raditi na kompjuteru (izgleda da je Kaspersky pomislio da je kompjuter samo za skaniranje a nije za drugih korisnijih stvari od toga), antivirus te treba zastititi dok radis druge stvari a ne ti preuzeti celi kompjuter. Posle ovakvog iskustva sa Kaspersky-jem odlucio sam ga deinstalirati i ostati na starog NOD32.
P.S. Ovo sam sve radio sa najnovijim definicijama za oba antivirusa

Re: Najbolji Antivirus