Pozdrav,
Posto sam veliki igrac gore pomenute igrice imam veoma veliki problem sa igranjem iste na Linux-u. Instalirao sam novi Ubuntu 7.10, instalirao Wine, i preko njega instalirao Counter Strike + najnoviji patch. Nakon instalacije pocinju problemi.
Kada sam pokrenuo igru sliku sam imao na sredini ekrana sa veoma malim dimenzijama. Naravno nisam mogao da vidim meni, i morao sam sve na slepo da ulazim. Kada udjem nekako na silu :) , ne vide se slove, nema tahoma fonta, ali to sam nekako resio, guglao i nasao resenje kako da ubacim tahoma font, sada counter strike radi, vide se slova, imam fullscreen. Ako neko ima slican problem sa fontovima neka se javi na pp ili neka napise ovde sta se desava pa cu da pomognem. Ok, mene muci sledece.
Znaci Counter Strike sada radi perfektno, sve se vidi sve je lepo ali mene muci sledece :( ... Jednostavno igra nema nikakvu konekciju sa internetom, dal igra ili Wine? Internet mi radi savrseno, sve je ok, ali u igrici ne mogu da dodajem servere, vec postojece servere ne moze da nadje (logicno, jer "ne radi" internet), direkt konekcija na IP adresu ne radi.... U cemu moze da bude problem? Jel to do igre, sistema, interneta ili Wine ima neki konflikt sa igrom ili sistemom? Nema mi logike da sve u vezi interneta radi a u igrici da ne radi ? Ako je neko imao slican problem neka se javi ovde jer bih mu bio veoma zahvalan, ovo je jedina igrica koju igram, bez nje ce mi slobodno vreme biti veoma dosadno :D ... Salim se, ako neka zna nesto ili ako postoji bilo kakvo resenje neka ga podeli samnom, pomoce i drugima sigurno, ipak je ovo igra koja se najvise i igra, a korisnika Linuxa svaki dan sve vise i vise...
Unapred zahvalan!

Linux Ubuntu 7.10 i Counter Strike