Juce sam uzela Macbook, ali i dalje koristim stari PC.
Na net se povezujem tako sto vadim kabl iz pc-a pa u mac... do daljnjeg.
U network preferencama izaberem en2 ili en3 i manuelno podesavanje, pa IP i DNSove prepisem sa PC-a pre nego sto izvucem kabl. :p
E sad, nije mi i dalje jasno da li se SBB IP menja na svako malo ili ne, tj, kad se restartuje modem. Da li postoji nacin da Mac sam prepozna novi IP i kako da to podesim.
Razumem se u kompjutere dovoljno da se snalazim sama, ali nikako nisam pro ;) Pomagajte!
U Network preferences ideš na Built-in Ethernet i tamo podesiš IP Address i Subnet Mask koje si dobila od SBB servera i ništa više ti ne treba. Adrese se ne menjaju osim ako ti u SBB servisu to ne kažu ali to je retkost.
Šta je to svako malo?
da li ikako mogu da otvorim link u novom tabu bez misa, dakle koristeci touchpad? mozda ima neki keyboard command?
na safariju ili firefoxu, sve jedno. izludjuje me.
Kod mene je podešen samo Built-in Ethernet nikakav en2 i en3 i to tako proradi bez greške, možda ti zbog toga dođe do neke zabune.
cmd + T je new tab ili cmd + klik na neki link, inače to sve imaš u Safari/preferences...
18.10.2007. u 11:38
madamov Milan Adamov Vlasnik firme Adamov Konsultacije d.o.o. www.adamov.c.. Beograd, Srbija
SuperModerator Član broj: 21939 Poruke: 3341 *.static.sbb.co.yu.
Ukratko, SBB povezuje dodeljenu IP adresu sa MAC (nema veza sa Macintoshem) adresom mrežne (Ethernet ili AIrport) kartice uređaja i da bi dodelio drugu potrebno je resetovati modem.
Preporučujem ti da kupiš ruter i zaboravš tumbanje kablova.