Vecina ovih aparata cenom dogura do 300e sto meni prilicno odgovara.
Do sada sam imao A75 i hteo bih da predjem na neki jaci/bolji model.
Slikanje je po danu 40-50% slucajeva a ostatak su slike u stanu (koji nema previshe prirodnog osvetlenja), slikanje i u nocnim casovima u stanu a i napolju. 20-30% slika bude u nocnim uslovima (rodjendani proslave i slicno kada vrlo cesto ima minimalno svetla). Slikanje u stanu se svodi na slikanje deteta koje nije mirno :)
Nije mi cilj da dam poshto poto 300e kao sto bi dao i mozda koji evro i vishe ako bi se isplatilo, sa druge strane ako bi bolja opcija bio neki model za 250e zasto da ne. Cifra zavisi i da li moram da uzimam dodatne punjace itd, sa obzirom da sad imam standarni punjac koji koristim sa baterijama za A75.
Nemam previshe iskustva niti bih cesto koristio manuelne opcije, ali bih voleo da nisam potpuno limitiran jer polako ucim...
Citajuci neke testove videh da je "optical image stabilization" prilicno korisna stvarcica koju za divno cudo nemaju svi jaci modeli pa cak i poslednji modeli A serije kao par nepar, jedan ima jedan nema...?
Def. mi je bitna slika kvalitetna sa sto manje shuma, da su lepe boje, i da se vide detalji (za cesce slikanje u prirodi itd).
Sve u svemu predlog dobro doshao.
Istakao sam A serije jer kapiram da se ona uklapa u rang cifre. Naravno ukoliko postoji znatno bolji model marke Panasonic,Nikon itd, drage volje bih saslushao predlog.
Pozdrav,
Dejan

Koji Canon A serije uzeti