Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

TomTom mapa Srbije - Oktobar ?

[es] :: GPS :: TomTom mapa Srbije - Oktobar ?

[ Pregleda: 2896 | Odgovora: 9 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zljk

Član broj: 25924
*.beogrid.net.

icon TomTom mapa Srbije - Oktobar ?25.08.2007. u 16:15

Novi (? - broj 42) "IT Market" -a jeposvećen GPS uređajima i sadrži i kratke opise istih. Za par prikazanih TomTom uređaja piše:

"model stiže sa mapom Istočne Evrope i test mapom Srbije koja će biti gotova u oktobru ove godine."

Takođe - na sajtu http://tomtomsrbija.com, preciznije na http://tomtomsrbija.com/mape.html, kažu: "USKORO NAJNOVIJA MAPA SRBIJE - BEOGRADA" .

Ima li neko neki info u vezi ovoga ? Da li je tomtomsrbija.com na bilo koji način povezan sa tomtom-om, ili samo prodaju njihove uređaje ? Otkud ova priča o oktobru ?
25.08.2007. u 16:15 

petarta
Petar Tanaskovic
Pozega

Član broj: 28357
*.nst.co.yu.

icon Re: TomTom mapa Srbije - Oktobar ?25.08.2007. u 22:58
Mislim da je oko ovoga vec bilo govora na forumu. TomTom najavljuje mapu Srbije, a mislim da je to i logicno jer je Teleatlas kupio mapu Srbije od Contrasta (plan plus), a oni su proizvodjaci mapa za TomTom.
25.08.2007. u 22:58 

cveve
Velimir Cvetkovic
Pozarevac

Član broj: 37723
*.ptt.yu.

icon Re: TomTom mapa Srbije - Oktobar ?26.08.2007. u 05:17
Pitanje je samo koliko ce da se fokusiraju na manje gradove. Garmin ima dobar pristup toj problematici. Oni angazuju (konkretno za Pozarevac) Savez izvidjaca, tako da imaju tacan "odziv sa terena". Trenutno, mapa Pozarevca za TOMTOM odgovara vojnoj karti iz 70. godine kada pola ulica nije bilo a da ne pricamo o obilaznici oko grada.

Velja
26.08.2007. u 05:17 

zljk

*.beogrid.net.

icon Re: TomTom mapa Srbije - Oktobar ?26.08.2007. u 06:44
Citat:
petarta: Mislim da je oko ovoga vec bilo govora na forumu. TomTom najavljuje mapu Srbije, a mislim da je to i logicno jer je Teleatlas kupio mapu Srbije od Contrasta (plan plus), a oni su proizvodjaci mapa za TomTom.

Hm - nisam video ništa na forumu u vezi kupovine Contrast mapa od teleatlasa, naprotiv - Contrast je (mislim ?), prodao mape iGo-u i začudio bih se da mogu da ih ponovo prodaju nekome drugom. Daj link ka toj temi gde se pričalo o tome ?
26.08.2007. u 06:44 

petarta
Petar Tanaskovic
Pozega

Član broj: 28357
*.nst.co.yu.

icon Re: TomTom mapa Srbije - Oktobar ?27.08.2007. u 18:36
Sumljam, probaj negde da uopste nadjes da legalno kupis kartu srbije za iGO?!? Ja je nisam nasao, ali je zato Teleatlas odmah posle pojavljivanja karte izbacio i srbiju kao zemlju kojoj su pokrili glavne puteve i par stotina POI-a. Pogledajte u dokumentu naziv te karte: 2007.04
Nisam siguran da iGO (ili firma koja koja ga je izbacila) kupuje pojedinacno karte. To bi za njih bilo preskupo zato i postoje firme kao Teleatlas ili Navteq koje se bave samo proizvodnjom karata za razne vrste programa...
Prikačeni fajlovi
27.08.2007. u 18:36 

zljk

*.finsoft.co.yu.

icon Re: TomTom mapa Srbije - Oktobar ?28.08.2007. u 08:42
Citat:
petarta: Sumljam, probaj negde da uopste nadjes da legalno kupis kartu srbije za iGO?!? Ja je nisam nasao, ali je zato Teleatlas odmah posle pojavljivanja karte izbacio i srbiju kao zemlju kojoj su pokrili glavne puteve i par stotina POI-a. Pogledajte u dokumentu naziv te karte: 2007.04
Nisam siguran da iGO (ili firma koja koja ga je izbacila) kupuje pojedinacno karte. To bi za njih bilo preskupo zato i postoje firme kao Teleatlas ili Navteq koje se bave samo proizvodnjom karata za razne vrste programa...

Nisam imao u ruci te uređaje pa ne mogu biti siguran ali sam stekao utisak da se karta za iGo dobija legalno uz MioMap PNA uređaje. Sa druge strane, da je TeleAtlas kupio Contrast karte imali bi u coverage-u mnogo više od glavnih puteva i par hiljada POI. iGo zaista kupuje karte od TeleAtlasa, ali za zemlje koje TeleAtlas ne pokriva imaju karte od lokalnih providera.

Sve su ovo samo nagađanja - voleo bih da se ovde pojavi neko iz Contrasta i pruži neke dodatne informacije
28.08.2007. u 08:42 

vranic
Aleksandar Vranic
Product Manager for navigation - DiFo RRC Group
Beograd

Član broj: 11777
91.148.90.*

Sajt: www.difo.co.yu

icon Re: TomTom mapa Srbije - Oktobar ?31.08.2007. u 15:23
Ajde da se javim kao jedini kompetentan za sva pitanja na ovom delu foruma, kompanija za koju radim je jedini uvoznik za Srbiju brendova TomTom, Mio i iGO, vise imate informacija na portalu www.difo.co.yu

mape za iGO za teritoriju Srbije radi Contrast i u avgustovskom updateu imaju 75 gradova, ciji Vam spisak mogu dostaviti.

Mio koristi iGO kao OEM i uredjaji koje mi uvozimo sadrze mape od januara, eventualno od aprila.

TomTom nam je obecao izlazak mapa za Crnu Goru u Q4 - oktobar, a za Srbiju decembar-januar. Mape za njih ne radi Kontrast, vec razvijaju oni samostalno.

Sve ostalo sta Vam treba mozete postaviti pitanja na forumu ili na private.

Pozdrav, Sasa.
31.08.2007. u 15:23 

Rubiroza
Beograd

Član broj: 38834
*.cpe.vektor.net.

icon Re: TomTom mapa Srbije - Oktobar ?03.09.2007. u 12:19
Pretpostavljam da ce nova mapa Srbije biti predvidjena za TT7.
Nadam se da ce zaista mape izaci, tj. da ovo nije "sargarepa na kanapu" i da nam u januaru sledece godine nece reci da se mapa ocekuje u martu, pa u martu da nam kazu da se ocekuje u avgustu itd itd.
03.09.2007. u 12:19 

icanet

Član broj: 39048
*.ppp.tiscali.fr.

icon Re: TomTom mapa Srbije - Oktobar ?28.10.2007. u 08:52
Citat:
vranic: Ajde da se javim kao jedini kompetentan za sva pitanja na ovom delu foruma, kompanija za koju radim je jedini uvoznik za Srbiju brendova TomTom, Mio i iGO, vise imate informacija na portalu www.difo.co.yu

mape za iGO za teritoriju Srbije radi Contrast i u avgustovskom updateu imaju 75 gradova, ciji Vam spisak mogu dostaviti.

Mio koristi iGO kao OEM i uredjaji koje mi uvozimo sadrze mape od januara, eventualno od aprila.

TomTom nam je obecao izlazak mapa za Crnu Goru u Q4 - oktobar, a za Srbiju decembar-januar. Mape za njih ne radi Kontrast, vec razvijaju oni samostalno.

Sve ostalo sta Vam treba mozete postaviti pitanja na forumu ili na private.

Pozdrav, Sasa.

Oktobar je skoro prošao a mape nema ili je rok pomeren za sledeću godinu?
28.10.2007. u 08:52 

damil

Član broj: 19829
*.crnagora.net.

icon Re: TomTom mapa Srbije - Oktobar ?19.06.2008. u 06:24
Citat:
icanet: Oktobar je skoro prošao a mape nema ili je rok pomeren za sledeću godinu?

Evo polako istice i jun 2008, a od mape nista, do kada ce se odlagati ...???
19.06.2008. u 06:24 

[es] :: GPS :: TomTom mapa Srbije - Oktobar ?

[ Pregleda: 2896 | Odgovora: 9 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.