Ovo oko wireless mreze na vecim udaljenostima koriscenjem jeftinije opreme i mene je zainteresovalo, ali imam malu nedoumicu pre nego se upustim u dalje 'studiranje' iste:
- u pitanju je udaljenost izmedju omni antene koja je na zgradi visokoj recimo 35-40m i usmerene antene na krovu prizemne kuce, max do 10m. Ukoliko postoji opticka vidljivost izmedju ove dve tacke, do koje maksimalne udaljenosti to moze (i da li moze) da funkcionise. Izmedju ove dve tacke nalaze se druge prizemne kuce, znaci u gusto naseljenom gradu. Ili ovo funkcionise samo izmedju antena koje su u priblizno istoj ravni? A namece se pitanje koja je i minimalna udaljenost...
Dajte i par FAQ url-ova, dosta toga ima ali obicno mi izlaze strane za koriscenje wirelessa u zatvorenom prostoru, verovatno imate nesto u favorites-ima, treba mi vise ovo oko hardvera, oko mreza/linux-a mi je dosta poznato... jos ako ima neki sa slikama :) ... a mogli bi i ovi sa NBG-a da nameste mali FAQ, sta su koristili, koliko sta kosta...
Ja nisam iz BG-a, nego iz lepog ravnicarskog mesta, sa 45k stanovnika, i sa par AP bi 90% grada bio pokriven (ukoliko to radi kako sam ja zamislio)
Hvala..

wireless nedoumice
Re: wireless nedoumice