Ovo mi izgleda kao dan mrmota Neka globalna zavera dataAdaptera
Shalu na stranu, koju ti gresku izbacuje, sta sve drzis u dataSetu i kako si napravio update/insert/delete komande.
U datasource napravim putanju do access baze,proverim i radi. Onda na obrazac prevucem tabelu i on mi postavi sledece komponente dataadapter,binding source i dataset. i kada pokusam da ubacim podatke iz dataseta u bazu ne izbaci mi nikakvu gresku ali i ne ubaci podatke :) . Gde da napisem kod za insert? U vs 2003 je to bilo malo drugacije...
U datasource napravim putanju do access baze,proverim i radi. Onda na obrazac prevucem tabelu i on mi postavi sledece komponente dataadapter,binding source i dataset. i kada pokusam da ubacim podatke iz dataseta u bazu ne izbaci mi nikakvu gresku ali i ne ubaci podatke :) . Gde da napisem kod za insert? U vs 2003 je to bilo malo drugacije...
Hmpf, slabo ti se ja razumem u te shmizarde i strong typed i cudesa
Ubaci jedno dugme na formu i neka ti ispise u MessageBox-u kako izgleda insert komanda (tvojDataAdapter.InsertCommand.CommandText). VS bi trebao da je generisao insert komandu.
Dim ds1 As New System.Data.DataSet()
Dim cn As System.Data.OleDb.OleDbConnection = New System.Data.OleDb.OleDbConnection(stringKonAcc)
Dim cmd As System.Data.OleDb.OleDbDataAdapter = New System.Data.OleDb.OleDbDataAdapter("SELECT * FROM tblIzvestaj", cn)
Dim cb As New OleDb.OleDbCommandBuilder(cmd)
cmd.Fill(ds1, "tblIzvestaj")
cn.Open()
Dim i As Integer = 0
Dim max As Integer = ds1.Tables(0).Rows.Count
If max <> 0 Then
While i <> max
ds1.Tables("tblIzvestaj").Rows(i).Delete()
cmd.Update(ds1, "tblIzvestaj")
max = max - 1
Ljudi,hvala na trudu ali vidite u cemu je problem...
Code
Code: dataadapter.update(dataset)
ne radi tokom dizajniranja aplikacije (u visual studiu 2005) ali kada se aplikacija build-uje radi bez problema. ne znam u cemu je fora ali bitno je da radi.