Znam da pokrecem staru temu, ali ete...
Imam problem sa MT podeshavanjima i igrama...
Zamisao je sledeca:
Ja i dva ortaka umrezeni wireless om, plus dodat internet... Sa tim da je odvojen WLAN i internet... Ortaci se preko pppoe konektuju na MT, a dhcp dodeljuje im adresu za WLAN... ja se na MT kachim preko LAN samo dhcp (ili najsigurnijom vezom KABAL)
MT se na internet vezuje preko pppoe-out...
E sad ja sam postavio simple queue pravila za ogranicenje brzine ali tako da ima limit i max limit....
to sam uradio ovako:
markirao paket internet mark conn, prerouting, in intreface ppoe-out (markirana konekcija) ... onda markiran paket...
I markirao paket CS (counter strike) (protokol UDP, dst port 22000-27550)
Onda u simple queue napravljen queue1, koji se odnosi na internet:
Packet mark internet, interface pppoe-out, min upload/download 32k, max/U/D, 768 (brzina koju placam i koja nije konstanta ali je 768 max)
prioritet 6...
Onda su napravljena simple queue pravila sa prioritetom 7, gde je dst adress adresa koju korisnik dobija iz pppoe... (odnosno dhcp iz LAN jer na lanu nisam podigao pppoe server...) kao parent im je stavljen queue1... max limit je stavljen na 650k, min 64k... interface je pppoe-out
onda je napravljen queue P2P, koji ogranicava P2P pakete (Njih sam isto markirao)... Postavljeno je je na max 128... i parent je 8...
I napravljeno josh jedno queue pravilo queueCS, kome je dodat prioritet 1, packet mark: markCS, interface pppoe-out... limit 256k, max limit 512k...
Ali kad neko od nas troice krene da skida neshto sa neta ping ode na 1000... Ima li pomoci??? Znaci hteo bih da kad se igra CS da ima najveci prioritet i da obori brzinu svega ostalog i da bude mali ping... I da kad je neko sam na netu da bude max protok za jednog, a kad je tu vishe nas da onda bude zagarantovan protok na neku brzinu a ostalo da se deli prema onome koliko ko povuche... Inace kad niko nishta ne skida ping u CSu je 15-20ms... ali kad krene download ping ode na 1000....
HVALA
0101011101101100011000010110010001100001010111110011100000110101