Lijep pozdrav.
Zanima me koliko je izvediva bezicna podvodna komunikacija i na koji nacin. Svijetlost npr. moze da prodre samo do odredjene dubine, ali ne znam izracunati do koje. Predpostavka je takodjer da drugi EM talasi mogu da putuju kroz vodu, ali ja ne mogu da sklopim cijelu sliku problema zato bi volio da mi neko odgovori na par pitanja. Da li je nekome palo na pamet da proba ostvariti takvu komunikaciju?
Koliko bi bilo ucinkovito to pokusati sa bluetooth cipovima posto na netu nisam nasao neki slican pokusaj? Palo mi je na pamet da napravim hermeticki zatvorenu kutiju i u nju stavim mobitel i zatim probam da vidim da li ce komp. uspjeti da ga prepozna na udaljenosti od 5m npr.
Trazio sam po netu dosta ali manje uspjesno.
Ne ovisno od ovog 'projekta', jako me zanima bluetooth komunikacija i planirao sam da se edukujem o tome, kasnije da nabavim 2 chipa i probam to uklopiti u svoj neki sklop, tj. da napravim transmiter i reciever, koji ce moci da komuniciraju.. Dakle nemam neki ODREDJEN problem, samo me zanima nacin implementacije. Cijenio bi kada bi neko postao svoja iskustva, sheme ili rijesenja slicnih problema.
Nadam se da nisam pretjerao s pitanjima. :)
Unaprijed hvala.
Woodsmith: A woodchuck could chuck no amount of wood since a woodchuck can't chuck wood
Guybrush Threepwood: But if a woodchuck could chuck and would chuck some amount of wood, what amount of wood would a woodchuck chuck?

Podvodna komunikacija