Sad sam zvao Telekom da se raspitam u vezi portova i usput sam ih pitao za novosti u vezi promene brzina...
SindzaBG: Da li ima novosti u vezi ukidanja brzine od 256 i da li ce minimalna brzina biti 512?
Telekom: Prosle nedelje sam bio na prezentaciji Telekoma jer sam morao da odem da saslusam novosti u vezi adsl jer mi je to radno mesto. ADSL 256/64 se polako povlaci iz upotrebe a zamenice ga brzina od 512. To ce se verovatno desiti do kraja ove godine. Na prezentaciji su rekli da ce se Cene malo korigovati ali ja predpostavljam da ce biti oko 1.500/1.600 dinara. (flat paket, mesec dana).
SindzaBG: To znaci da ce svi provajderi do kraja ove godine preci na 512 i ukinuce svoje brzine od 256?
Telekom: Ovu informaciju koju sam ti dao je samo za Telekom. Mislim da ce ostali provajderi ostaviti 256 za sad. Verovatno ce i oni preci kasnije na minimalnu brzinu od 512. Telekom nigde vise ne spominje brzine od 256. Da ima ih jos ali ne vise u marketinskoj kampanji jer kao sto sam ti rekao Telekom zeli da ukine ovu brzinu tj. da je zameni sa 512.
Toliko od mene za sad... Ako budem saznao jos neku informaciju napisacu ovde...
Pozdrav.
SBB D3.
SBB Internet.
DreamBox 500s / Image: TDW 1.7.0. MaxVar
Fiksni tanjir: 1.25m / 2 lnb-a
Satelit: Astra 19E & Hotbird 13E