|
owim BG
Član broj: 30480 Poruke: 404 *.dynamic.sbb.co.yu.
|
MTS postpaid tarifni dodaci (TD) su super jeftina stvar, s velikim problemom -- ne obračunavaju se u "tekućem stanju" prilikom provere stanja, niti bilo kako drugačije (odbijaju se na kraju meseca od fiktivnog zaduženja).
Prednosti:
- Najniža cena! SMS= 0,65din sa PDV, min. u mreži= 2 din sa PDV.
- Dok traje TD ne obračunava se uspostava veze.
- Ako je uključen na vreme, TD se sam aktivira kada se potroši besplatan deo paketa na koji se odnosi (ako postoji). (Npr, u Mix250, nakon poslatih 50 SMS, 51. SMS biće tarifiran cenom TD-a, a ne sa 2,xx din +pdv kolika je cena kad se potroši saobraćaj)
- Ranije su se obračunavali na sekund (MIN TD), sad ne znam.
Nema sumnje da su TD super pogodnost, svako doda ono što najviše koristi, ali postoji problem merenja potrošnje.
Ovde pričamo o vašim iskustvima! Ako ih koristite, kako se snalazite?
Najčešće se brojač u mobu resetuje pri aktivaciji dodatka, ali:
1) SMS TD: sem nacionalnih poruka, mogu biti i int. poruke, VAS poruke (npr. poruke medijima, melodije), parking, kreditiranje prepaid (free), SMS upit stanja (free)... a brojač će se uvećavati jednako za sve.
2) Minuti u mrezi TD: šta ako se pozivaju brojevi van mreže ili besplatni brojevi (0800, 789, 788...), a brojač će se uvećavati jednako za sve.
3) Prenos podataka TD: slanje/prijem MMS-ova (košta/besplatno), utiče na ukupni DATA saobraćaj, a brojač će se uvećavati jednako za sve.
4) Omiljeni broj TD: ne znam ima li funkciju jer važi tek nakon istrošenih besplatnih minuta (a paket se bira tako da upravo "besplatnim sadržajem" pokrije mesec dana, jer je probijanje tarife skupo).
Koristite li TD i kako se snalazite?
|