Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Fujifilm S5 Pro review

[es] :: Digitalni fotoaparati :: Fujifilm S5 Pro review

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5184 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
91.150.119.*



Profil

icon Fujifilm S5 Pro review01.05.2007. u 21:52 - pre 3764 dana i 9h
Pa izvolite posetiti link, http://www.trustedreviews.com/.../2007/04/30/Fujifilm-S5-Pro/p1

I naravno, obavezno dajte vaš komentar.
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

guru
beograd

Član broj: 9367
Poruke: 647
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review01.05.2007. u 22:14 - pre 3764 dana i 9h
Krsh :)

[honda]
 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
91.150.119.*



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review01.05.2007. u 22:40 - pre 3764 dana i 8h
Pa ne možeš baš tako da kažeš, moramo biti realni i reći da ovaj aparat ima mana (i to ne malih, kao što je interpolacija slike., što je dovelo do manje oštrine), ali ogromna prednost je daleko bolji dinamički opseg, ako se pažljivo čita ceo test, jasno se vidi šta autor kaže, oduševio se dinamiučkim rasponom novog Fuji senzora.

A i šuma nema sve do ISO 1600, a na ISO 3200 je prihvatljiv, što je ubedljivo najbolje od SVIH DSLR aparata.
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

Zarko Silic
A V I S opti-tuning two generations,
zarsilic@gmail.com
Temerin, Čenej,VOJVODINA

Član broj: 73724
Poruke: 10378
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review01.05.2007. u 22:42 - pre 3764 dana i 8h
http://www.trustedreviews.com/...w/2007/02/13/Canon-EOS-400D/p1
http://www.trustedreviews.com/...1/Canon-EOS-20D-Digital-SLR/p1

 
Odgovor na temu

Abdee
Srdjan Abdijevic
Novi Sad

Član broj: 42836
Poruke: 1577
*.ADSL.neobee.net.

ICQ: 329875614


Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review02.05.2007. u 13:07 - pre 3763 dana i 18h
Kostarum se opet drogir'o drogama...


Sam test S5 je smesan. Takav aparat zasluzuje bar pet puta duzi test napisan od strane nekog ko bi aparat koristio onako kako treba da se koristi.

Dinamicki opseg: 2 blende prednosti u svetlim delovima. Super. Upotrebna vrednost: u realnom zivotu skoro pa nikakva, nista sto nije moguce resiti na drgi nacin. Dinamicki opseg su i senke. A i povecanje d.o. jako usporava aparat.

A i da bi testirao dinamicki opseg moras da izmeris dinamicki opseg scene i da rezultate dobijene jednim aparatom uporedis sa nekim drugim modelom. Ovde toga nema. Tuga.


Nista nije receno o reprodukciji boja sto je, pazi sad, jedini dobar razlog za kupovinu S5.

ISO test je takodje smesan jer degen prica kako nema suma, a nije rekao da su nestali i detalji jer je radio NR ubica. Mnogo lepa stvar u ISO prici je reprodukcija boja na visokim ISO osetljivostima (a zamisli ni to nije pomenuto u tekstu).

EOS5D ga ga jednostavno ubija na mrtvo a nije uopste skuplji onoliko koliko je bolji. S5 je totalno precenjen.


I na kraju: APARAT SE ZABODE I NE MRDA DOK PRAZNI BAFER. Sta vise reci?


Kostarume, nemoj da pricas o stvarima koje ne znas.
 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
91.150.120.*



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review02.05.2007. u 17:33 - pre 3763 dana i 13h
Pa šta sam ja rekao gore, Abdee, da sam svestan da aparat S5 Pro uopšte nije idealan, a ti kao da si to propustio da pročitaš.

Evo predloga, zašto ti i tvoj tim ne nabavite S5 Pro i DETALJNO ga lepo istestirajte, pa da vidimo da li će se dobiti makar sličan utisak sa ovim gospodinom koji ga je testirao.


P.S. Logičko pitanje: Zašto nigde nema testova Sigme SD14 kada se pre dva meseca pojavila na tržištu, zar nije vreme da je neko od domaćih foto radnji nabavi i obavi i njen test, onako kako dolikuje?
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

Abdee
Srdjan Abdijevic
Novi Sad

Član broj: 42836
Poruke: 1577
*.ADSL.neobee.net.

ICQ: 329875614


Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review02.05.2007. u 17:54 - pre 3763 dana i 13h
Citat:
Evo predloga, zašto ti i tvoj tim ne nabavite S5 Pro i DETALJNO ga lepo istestirajte, pa da vidimo da li će se dobiti makar sličan utisak sa ovim gospodinom koji ga je testirao.


Kod ovakvih aparata, misljenje testera je nesto najnebitnije moguce jer bih ja rekao "Ovaj aparat je spor i glup" dok se misljenje zapadnog svadbara ili portretiste mnooooogo razlikuje i njima njihovi S2/3/5 donose mnogo para i rade ono sto treba da rade. Testovi su tehnomasturbacija a posao je nesto drugo (a to je bitno jer je S5 stvoren za posao).

Pre par godina sam u Abu Dabiju koristio malo S2Pro i meni je bio prilicno cudan i nelogican dok je njegov "vlasnik" (reporter lokalnih novina) govorio da ga vise voli od EOS 1Ds koji je takodje bio jedan od redakcijskih aparata...


Citat:
Zašto nigde nema testova Sigme SD14 kada se pre dva meseca pojavila na tržištu, zar nije vreme da je neko od domaćih foto radnji nabavi i obavi i njen test, onako kako dolikuje?


Sigma SD14 (i S5Pro) spadaju u istu grupu proizvoda: autsajderi sa par dobrih fora. Trziste za SD14 u Srbiji se sastoji od jednocifrenog broja ljudi uz jos petoricu koji zele samo da je testiraju :) Nece to niko normalan da uveze i pokusava da proda.
 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
91.150.120.*



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review02.05.2007. u 18:32 - pre 3763 dana i 12h
Citat:
Abdee: Sigma SD14 (i S5Pro) spadaju u istu grupu proizvoda: autsajderi sa par dobrih fora. Trziste za SD14 u Srbiji se sastoji od jednocifrenog broja ljudi uz jos petoricu koji zele samo da je testiraju :) Nece to niko normalan da uveze i pokusava da proda.


Ok, razumem ja to, ali ne kapiram kako strani sajtovi nemaju nikakvih testova Sigme SD14 i S5Pro (renomirani sajtovi, a ne amaterski). Dpreview se debelo obrukao što dosad nije uradio test ova dva aparata, bez obzira imaju li oni tržište ili nemaju.
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

tarla
Marinko Tarlać

Član broj: 15527
Poruke: 1648



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review02.05.2007. u 18:37 - pre 3763 dana i 12h
Joj Kosta...
Kako se koristi Google
Ne pružam podršku preko privatnih poruka !!!

 
Odgovor na temu

AMomcil
Aleksandar Momcilovic
SW inzenjer
myVR Software
Oslo, Norveska

Član broj: 27189
Poruke: 773
*.80-203-27.nextgentel.com.



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review02.05.2007. u 22:12 - pre 3763 dana i 9h
Evo testa koji je zapravo više "trusted":
http://www.ephotozine.com/article/Fujifilm-FinePix-S5-Pro-1

Aparat je prilična prekretnica za Fuji, jer prvi put imaju kompetentno kućište. Tim me pre buni navod iz gornjeg prikaza da AF nije brz koliko bi mogao.. Mislio sam da CAM AF modul dolazi sa D200 telom u paketu, ili ima tu razlike u HW ili Fujiev FW ne ume to da kontroliše na pravi način.
Zanima me jako kako će Tom Hogan da ga oceni. Meni se čini da su mogli i bolje, ali napredak u odnosu na S3 Pro je ogroman.

Mislilo se šta se hoće o realnom DR dobitku Fuji senzora, činjenica je da ih ciljna grupa fotografa (portreti i venčanja) dobro prihvata, što sigurno da nije bez povoda - posebno pošto za svoje Nikon objektive imaju da biraju - D200 i D2Xs.

Abdee, reče već to za bafer, jesi li probao lično aparat? Ili imaš neku referencu, zanima me.
Na ephotozine nisu rekli precizno, ali sam ih razumeo da dok sve ne isprazni bafer ne prikazuje review slike, ali da nema problema sa nastavkom fotkanja, reče da je teško napuniti bafer i da "it keeps on shooting".
 
Odgovor na temu

Abdee
Srdjan Abdijevic
Novi Sad

Član broj: 42836
Poruke: 1577
*.ADSL.neobee.net.

ICQ: 329875614


Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review02.05.2007. u 22:45 - pre 3763 dana i 8h
Procitao sam to prvo na DPR u korisnickim utiscima a to mi je rekao i jedan lik sa usefilma koga sam pitao samo da li je to istina, i kako rece lik - jeste. Kada je bafer napunjen aparat se slogira i ne reaguje na komande. 100% znam da ne moze da se udje u meni ili u mod za pregled. Nije mi jasno samo da li se moze skljocati dok se to desava...

 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
91.150.101.*



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review02.05.2007. u 23:32 - pre 3763 dana i 7h
Abdee, pa pre dva ili tri dana izašao je firmware 1.06 za Fuji S5Pro, da li on rešava te probleme ili ne?
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

Abdee
Srdjan Abdijevic
Novi Sad

Član broj: 42836
Poruke: 1577
*.ADSL.neobee.net.

ICQ: 329875614


Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review02.05.2007. u 23:45 - pre 3763 dana i 7h
E a zasto ti je uopste bitno kakav je S5 i da li novi FW za njega resava neke probleme? Da neces da ga kupis?


 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
77.46.250.*



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review03.05.2007. u 02:18 - pre 3763 dana i 5h
Ne, naravno da ne, ali jeda moj prijatelj fotograf razmišlja, pa kako on nije vičan internet tehnologijama, mene je zamolio da se raspitam.

Inače, evo još jednog prikaza S5Pro, http://www.digitalcamerainfo.c...-Pro-Digital-Camera-Review.htm
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

Abdee
Srdjan Abdijevic
Novi Sad

Član broj: 42836
Poruke: 1577
*.ADSL.neobee.net.

ICQ: 329875614


Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review03.05.2007. u 08:07 - pre 3762 dana i 23h
Ako prijatelj nije vican internetu, nekako se po automatizmu da zakljuciti da nije vican ni digitalnoj laboratoriji sto sa sobom povlaci da bi isti od S5 imao koristi koliko i Stivi Vonder od karte za bioskop.
 
Odgovor na temu

AMomcil
Aleksandar Momcilovic
SW inzenjer
myVR Software
Oslo, Norveska

Član broj: 27189
Poruke: 773
*.theonlinetrader.com.



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review03.05.2007. u 15:42 - pre 3762 dana i 15h
:D:D:D A možda Stivi poseduje lanac bioskopa.. ;).
U samit filmskog vremena, nisu se mnogo razlikovali sistemi - sem po objektivima - C&N su imali USM i IS stakla, neko ima T&S, neko mirror i tako.. Kućišta slične cene su bila jako sličnih mogućnosti, najviše se radilo o ukusima.

Najbolji pokazatelj da digitalna tehnologija nije još sazrela su baš različite osobine - jedni imaju AS, live-view, ovaj bolje radi AF, onaj bolje meri, ovaj ima bolje čišćenje prašine, dinamiku, šum, rezoluciju, boje, itd..
U jednom trenutku će se i te razlike smanjiti, za više godina i preostali će polako da razvijaju novotarije. Za sada je S5 Pro verovatno neophodan kompromis.
Ali, nisu rezultati sporni, problem je da Fuji ne ume da uradi elektroniku za DSLR. A umeju mamlazi da naprave nešto kao F30 i promešaju tržište kompakta načisto.. Senzor sa F30 u telu Panasonca LX2.. Tja, 20D bi onda video znatno manje akcije, bolje ovako ;).
 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
91.150.120.*



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review03.05.2007. u 16:37 - pre 3762 dana i 14h
Možda bi najbolje rešenje bilo da Fuji počne da prodaje svoje male senzore (poput onog koji se nalazi u F31fd) drugim proizvođačima, poput Canona, Nikona, Panasonica...

Nikad mi nije bilo jasno zbog čega Fuji to odbija da uradi, kad bi imao daleko veću zaradu nego sada, a i Fuji senzor u jednom A640 bi čuda napravilo.
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

tarla
Marinko Tarlać

Član broj: 15527
Poruke: 1648



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review03.05.2007. u 18:52 - pre 3762 dana i 12h
Mozad se nisu sjetili... Eto prilike da im prodas dobru ideju.
Kako se koristi Google
Ne pružam podršku preko privatnih poruka !!!

 
Odgovor na temu

Abdee
Srdjan Abdijevic
Novi Sad

Član broj: 42836
Poruke: 1577
*.ADSL.neobee.net.

ICQ: 329875614


Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review03.05.2007. u 19:07 - pre 3762 dana i 12h
Sad sam se cuo sa najgeneralnijim direktorom OUR "Fujifilm" i kaze da nece da prodaje senzore drugima iz principa (u stvari zbog cinjenice da mu je neki iz Sonija pip'o zenu na nekom prijemu). Sve vas je pozdravio i zove nas da navratimo u Tokio i probamo nadaleko cuveni sake koji pece njegov tast.
 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
91.150.120.*



Profil

icon Re: Fujifilm S5 Pro review03.05.2007. u 20:54 - pre 3762 dana i 10h
E pa ovo prelazi više sve granice dobrog ukusa, ja očekujem ozbiljan odgovor a ti se šegačiš, Abdee. Lele, teško tebi kad ti dođem u radnju kad budem bio u Beogradu, sve ću da te obrukam. ;)
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

[es] :: Digitalni fotoaparati :: Fujifilm S5 Pro review

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5184 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.