Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

auto navigacija koju i gde kupiti?

[es] :: GPS :: auto navigacija koju i gde kupiti?

[ Pregleda: 7696 | Odgovora: 4 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

slobodan81
slobodan mihajlo
negotin

Član broj: 79346
212.200.123.*

icon auto navigacija koju i gde kupiti?03.04.2007. u 22:46

e pa ovako ne znam dali sam postavio temu na pravom mestu ali mi treba par saveta
kupio bih navigaciju za auto koja bi podrzavala karte bugarske grcke i crne goreostalo mi nijepotrebno jer se u tom krugu krecem. e sad sta mi predlazeta posto sam tu totalni laik sta uzeti, koju marku, kakve cd sa kartama da trazim, dali kupiti novo ili polovno i neka otprilike orijentir cena?
koristio sam pretragu ali nista konkretno nisam nasao sve same price o kartama mene zanima i gde se moze kupiti, neke karakteristike
hvala unapred
slobodan81
03.04.2007. u 22:46 

Baluban_S
Stevan Baluban
Beocin

Član broj: 65585
..LAN-Lafarge.BCN.panline.net.

icon Re: auto navigacija koju i gde kupiti?05.04.2007. u 00:57
Ne mogu ti reci sta da kupis ali mogu ti reci sta sam ja uradio i zasto. Sobzirom da su mi bile potrebne mape Srbije, Crne Gore i Grcke izabrao sam Garmin uredjaj iQUE M5 sa Garmin Mapama SCG i Zapadne Evropa. SCG Mape su bile dosta dobre a danas su i odlicne i rutabilne. Mapa Grcke je bila ogranicena samo na region Atine. Resenje sam pronasao u Skeniranim Auto mapama Grcke, Evrope, Srbije, Vojvodine .... i programu OziExplorer koji te mape moze da koristi. Kasnije sam i za Garmin nabavio odlicnu besplatnu mapu Grcke ali kao i sve besplatne stvari ima jednu manu, nije Rutabilna. Ipak i takva je veoma korisna u Grckim brdima i putevima koji van glavnih pravaca cesto nisu bas obelezeni. Pored Garminovih mapa i OziExplorera instalirao sam i onu cuvenu Beta verziju TomTom mapa istocne Evrope. O tome imas dosta toga na raznim forumima, ali ja ti za sada savetujem da TomTom zaboravis u ovoj fazi dok ne izadje neka zvanicna verzija. Razlog je to sto radi lose, kasni i po 50-100 metara, ponekad se blokira i nema signala par kilometara ... sve u svemu prava Beta verzija.
Sta bih ti na kraju preporucio. Ako hoces dobre mape za Srbiju, Crnu Goru i Grcku svakako pogledaj neki od Garmin proizvoda ali obavezno sa Windows-om da bi mogao koristiti i OziExplorer. Za OziExp. postoje i mape Bugarske i Sofije.
Sto se tice izbora samog uredjaja to je vrlo siroka tema.
Baluban S.
05.04.2007. u 00:57 

DigitNBG
Danijel M
BG

Moderator
Član broj: 40300
*.ikomline.net.

Sajt: www.gps-srbija.com

icon Re: auto navigacija koju i gde kupiti?06.04.2007. u 13:11
@Slobodan81
Skoro sve sto ti je naveo Buluban_S je tacno sto se tice kariscenja Garmin mapa na Garmin PDA uredjaju iQUE, osim:

Citat:
Baluban_S:... kasni i po 50-100 metara, ponekad se blokira i nema signala par kilometara ... sve u svemu prava Beta verzija.

Koriscenje TomTom Navigator programa na PDA uredjaju ima svojih losih strana - a to su mane samih uredjaja ili lose c**ckovanog softvera koji izaziva blokiranja i sl.
Gubitak signala moze biti samo posledica samog GPS uredjaja a ne karte

Trenutno najbolje rutabilne karte za SGC ima garmin - ali to zadovoljstvo kosta poprilicno, sama karta je 150€ + uredjaj + eventualno karte drugih zemalja.

Ja ti ne bih preporucio iQUE uredjaje, jer to je ipak PDA uredjaj sa svim svojim dobrim i losim stranama (a i sam garmin je prekinuo produkciju iQUE uredjaja) - ja sam vise zagovornik specijalizovanih navigacionih uredjaja koji sluze samo za navigaciju (i eventualno kao mp3 i divx plejeri). Specijalizovan uredjaj je ipak najbolje resenje - u neke od njih moze se integrisati i ozi expolorer koji je pomenut.

Novo ili polovno - na tebi je da resis

Cene na nasem trzistu sa dobar navigacioni uredjaj se krecu od 250€ pa navise

Pozdrav
06.04.2007. u 13:11 

slobodan81
slobodan mihajlo
negotin

Član broj: 79346
212.200.123.*

icon Re: auto navigacija koju i gde kupiti?06.04.2007. u 19:40
Citat:
DigitNBG:
Ja ti ne bih preporucio iQUE uredjaje, jer to je ipak PDA uredjaj sa svim svojim dobrim i losim stranama (a i sam garmin je prekinuo produkciju iQUE uredjaja) - ja sam vise zagovornik specijalizovanih navigacionih uredjaja koji sluze samo za navigaciju (i eventualno kao mp3 i divx plejeri). Specijalizovan uredjaj je ipak najbolje resenje - u neke od njih moze se integrisati i ozi expolorer koji je pomenut.

a gde se mogu naci ti sa mp3 dvix pejerima i za koje pare i dali se moze naci tako nesto kod nas polovno
hvala unapred
slobodan81
06.04.2007. u 19:40 

Baluban_S
Stevan Baluban
Beocin

Član broj: 65585
..LAN-Lafarge.BCN.panline.net.

icon Re: auto navigacija koju i gde kupiti?09.04.2007. u 00:37
Mozda bi trebao da razmislis i o Garminovim CF GPS Modul za Pocket PC ili o GPS 10 BT DeLuxe (mozda ima i noviji model). Moj kolega ima HP Pocket PC sa Windows OS i CF GPS Modul. Mogu ti reci da ta kombinacija dobro radi i sa Garmin kartama i sa OziExplorerom. Drugo resenje sa GPS 10 BT DeLuxe externim modulom je isto prilicno zgodno jer mozes koristitai bilo koji Pocket PC sa WIN pa cak i mobilni telefon sa Symbian OS-om. Sobzirom da za Srbiju i Crnu Goru i nemas trenutno dobre rutabilne mape sem Garminovih zato ti i preporucujem Garmin uredjaje. Naravno mozes kupiti i neki drugi GPS ali onda ne mozes da koristis Garminove mape (ili NFO TEAM da budem precizniji).
Baluban S.
09.04.2007. u 00:37 

[es] :: GPS :: auto navigacija koju i gde kupiti?

[ Pregleda: 7696 | Odgovora: 4 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.