Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

WLAN+LAN+Kontrola korisnika

[es] :: Enterprise Networking :: WLAN+LAN+Kontrola korisnika
(Zaključana tema (lock), by optix)

[ Pregleda: 1488 | Odgovora: 2 ]

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

radojko

Član broj: 6022
*.ppp-bg.sezampro.yu

icon WLAN+LAN+Kontrola korisnika06.07.2003. u 13:54

Na koju foru je najbolje da odradim da pojedinim korisnicima koji su vezani u LAN dodelim razlicit protok ka net( radi se o flat-rate wlan rezimu), a da svi imaju isti protok prema globalnoj wireless mrezi. Ovo pitam jer nece svi istim intezitetom da surfiju i skidaju fajlove, a hteo bih svima da dam podjednak pristup ka ostalim wlan mrezama.

Jel to moze Microtik?

Jel moze ovo da se odradi nekom hardverskom za***ancijom za relativno ok cenu da se izbegne koristenje PC-a i sistem ucini kompaktnijim?

Kao sto vidite administracija korisnika u zgradi mi je najveci problem, a ono dali cemo da postavljamo lokalni wlan, ili samo lan i kako cemo da se kacimo na druge mreze,provajdere, kartice, antene, kablovi, rovanje po zgradi, struja.....NIJE PROBLEM.

Neka neko vec jednom stavi tacku i objasni ove kljucne stvari u vezi kontrole svega toga jer je to sigurno najproblematicniji deo.
06.07.2003. u 13:54 

B o j a n
EU

Član broj: 1178
*.eunet.yu

Jabber: bc@default.co.yu
Sajt: default.co.yu/~bc

icon Re: WLAN+LAN+Kontrola korisnika06.07.2003. u 20:36
Najelegantnije resenje je traffic shaper, mozes da probas u tu svrhu iproute2+tc koji je najbolji za pc varijante, i ne, ne postoji nikakav komad hardware-a koji moze da radi shaping ( pri tome ne racunam spustanje roletne ili slicnog ispred antene ), za koji ja znam.

Ako vec posedujes mikrotik, onda si verovatno prinudjen da se drzis PC arhitekture, a odmah time mozes da na taj isti PC instaliras neki linux, pa lepo da zaronis na www.lartc.org. I ne, ne postoji nikakav laksi nacin od ovoga.

"It's okay, I'm just admiring to the shape of your skull!" -- Dr. Gonzo
06.07.2003. u 20:36 

mikis
Mihailo Stefanović
Beograd

Član broj: 1825
*.58.EUnet.yu

Sajt: www.mikis.org

icon Re: WLAN+LAN+Kontrola korisnika06.07.2003. u 23:19
Citat:
i ne, ne postoji nikakav komad hardware-a koji moze da radi shaping ( pri tome ne racunam spustanje roletne ili slicnog ispred antene ), za koji ja znam

Možda je vreme je da proširiš vidike ;) http://www.packeteer.com/products/

p.s. Pažnja, nikako ne spada u rešenja za one sa plićim džepom, ali, eto, postoji :)
06.07.2003. u 23:19 

[es] :: Enterprise Networking :: WLAN+LAN+Kontrola korisnika
(Zaključana tema (lock), by optix)

[ Pregleda: 1488 | Odgovora: 2 ]

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.