Citat:
pavlebo:
Dobio sam ISDN vezu sa SIEMENS SANTIS communicator-om, telefoni digitalni i analogni rade.
Preko USB porta konektovan na PC sa Win XP/ instaliranje sa prilozenog CD proslo bez problema. Veza preko USB sa PC na Santis radi sa prilozenim programom za konfigurisanje analognog dela. Ali na radi modem. Na PC - u se vidi modem kao Vcom+, ali kad se pokrene stalno javlja Vcomm + doesn't answer com6.
Visestruko sam deinstalirao / instalirao program i drajvere ali nista.
Ima li neko iskustvo sa ovakvim problemom ili je modem u SANTISU u kvaru?
Ponisti stari drajver, ali ne dozvoli restart racunara vaec idi i dalje, u device manageru otvori suport za portove i obrisi sve santis COMOVE koji su zauzeti, tek nakon toga idi na restart, pazi na sljedece, moras iskljuciti USB kabel iz racunara i tek kad se sistem smiri, ukljuciti. Instalacija ide lagano, po prijavi Santis comunikatora, stavi instalacioni CD u CDrom, i pusti Wizard da te vodi, nakon toga pusti inace najlosiji dio ovog supljeg paketa koji su nam prodali, a to je UTILITIES, odaberi jezik i kad te tri puta budu pitali da li da prekines instalaciju, ti je svakako nastavi. Nakon toga idi na Ikonu ISDN SANTIS i aktiviraj CAPI-ja, ukucaj neki broj u gornji desni prozor (recimo broj na koji izlazis na internet), i klikni OK, CAPI ce sam odrediti na kom COMU ce komunikator biti. Nakon toga probaj loopback test, ako i on radi, preostaje ti samo da podesis internet konekciju i da naznacis da je modem preko kojeg izlazis SANTIS vcom+ P64 ili P128, zavisno od toga koliko linija koristis za surfovanje. VAZNO U NETWORKINGU NAGLASI I ZADNJU LINIJU.
Modem dobro radi ali se cesto zaglavljuje i djeluje nestabilno, pa je dobro da se iskljuci USB kabel iz kompjutera ako nije neka potreba za internetom, u suprotnom kod nekih masina stalno se prijavljuje kao novi hardware, i tada dolazi do zbrke sa comovima. Ako je neko od ucesnika foruma ponosni vlasnik Update verzije drivera za XP, molim da mi ostavi adresu na forumu sa koje bih i ja mogao iste predici
toby