Nesto jace od godinu dana sam koristio FZ-5 koji,kao sto je poznato,poseduje stabilizaciju slike, pre 10-ak dana sam kupio fuji 6500fd,koji istu nema...
Ono sto ti sa sigurnoscu mogu reci je da ne odlucujes o modelu fotoaparata samo na osnovu te 'funkcije'.Ali opet to zavisi sta te zanima u fotografiji,(za ptice i njima slicne motive iz opsega 150-400+mm je nuznost,bez stativa , amaterski naravno, i to samo po dobrom svetlu).Iskreno govoreci, da nije bilo 'stabilizacije' ja ne bih snimio neke fotografije u nenormalnim uslovima,iz ruke,u pozicijama koje vise lice na one iz onih kineskih 'knjiga ljubavi':),jedna od te 'fele' je cak i prosla na nekim izlozbama,bila je relativno ostra na aprox. 400 mm,tehnicki Ok, a to je ipak 'samo' fz-5.
Trenutno nisam za voajersku varijantu,zato sam se odlucio za bolji ISO,RA(f)W i 28mm,to je 3:1 za FUJI u odnosu na kurentne takmace,fotkas izbliza,'postajes deo slike' :),naucis da drzis fotoaparat,da smireno pritisnes dugmence, i tu je tezina 6500 u prednosti nad ovim iz lakse kategorije jer delimicno apsorbuje podrhtavanje,pazis na odnos brzina zatvaraca/mm...
Ne gubis puno nemajuci I.S., (digitalna tehnologija nas je dosta razmazila),bolji senzor,siroki ugao objektiva,RAW,solidan ISO,ergonomija aparata su parametri za izbor,ostalo je sve u domenu 'perverzne kreativnosti', loodosti, slucaja&srece i kojecega pride...
Ali ako ti na kraju balade, srce ipak zadrhti kada ugledas kakvog stiglica u daljini,ili radis u posti, a nasuprot tvoje zgrade je zanosna brineta u koju si se zaljubio onda je nedostiznih 1:0 za Zvezdu, mislim I.S.:)
Mozda ti moje pisanije pomogne, a mozda i ne...
Pozz