Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sta nije uredu sa ovim?

[es] :: PHP :: Sta nije uredu sa ovim?
(Zaključana tema (lock), by dakipro)

[ Pregleda: 3017 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mordor
Vladimir Cvetic
/dev/null

Član broj: 2797
Poruke: 420
*.yubc.net

Jabber: cvele@default.co.yu
Sajt: www.knowbies.com


Profil

icon Sta nije uredu sa ovim?31.05.2003. u 18:45 - pre 5193 dana i 9h
$del=mysql_query("delete from d_tbl where '$id'='$broj'", $db);

umesto da brise samo jedan red... brise sve iz zadate dabele :(

Hvala unapred
 
0

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


Profil

icon Re: Sta nije uredu sa ovim?31.05.2003. u 19:07 - pre 5193 dana i 9h
Pa očigledno je problem u $id i $broj.
Najverovatnije upit ti izgleda ovako
delete from d_tbl where '1'='1'
Tamo gde je $id bi trebalo da stoji tabela a ne broj/polje.

~Say FiQ
 
0

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13586



Profil

icon Re: Sta nije uredu sa ovim?31.05.2003. u 19:26 - pre 5193 dana i 9h
CONFIQ,

$id treba da je ime kolone a ne tabela.
 
0

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


Profil

icon Re: Sta nije uredu sa ovim?31.05.2003. u 19:34 - pre 5193 dana i 8h
Mislio sam na kolonu, pogrešno sam se izrazio


~Say FiQ
 
0

mordor
Vladimir Cvetic
/dev/null

Član broj: 2797
Poruke: 420
*.yubc.net

Jabber: cvele@default.co.yu
Sajt: www.knowbies.com


Profil

icon Re: Sta nije uredu sa ovim?31.05.2003. u 19:53 - pre 5193 dana i 8h
ok ja sada uvidjam jednu grsku...
Code:

delete from d_tbl where id='$number'


ali u ovom slucaju se nista nedesava...
 
0

afwt
AF Web Team
Novi Sad/Chicago

Član broj: 8220
Poruke: 337
*.ftn.ns.ac.yu

Sajt: milos.srdjevic.net/blog


Profil

icon Re: Sta nije uredu sa ovim?31.05.2003. u 20:33 - pre 5193 dana i 7h
Daj dump strukture tebele da vidimo...

Jel' ti vraca true ili false?
Jesi probao echo umesto mysql_query da vidis kako izgleda string kad umentes $number?
Kako si definisao $number?

ZelenaLutrija.com - Saznajte sve o lutriji za zelenu kartu (doživotni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama)
 
0

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.telekomsrpske.com

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Sta nije uredu sa ovim?01.06.2003. u 01:42 - pre 5193 dana i 2h
Citat:
mordor:
ok ja sada uvidjam jednu grsku...
Code:

delete from d_tbl where id='$number'


ali u ovom slucaju se nista nedesava...


mysql_query("delete * from d_tbl where id='$number'"); mozda... nema bas logike ako ne radi...


tu nema kašike....
 
0

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beograd-3.tehnicom.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


Profil

icon Re: Sta nije uredu sa ovim?01.06.2003. u 01:46 - pre 5193 dana i 2h
A ja bih koristio:
Code:
delete from d_tbl where id=$number

(bez navodnika, ako je zaista u pitanju broj).

No, pošto je MySql lud, možda to nema nikakve veze ;-)
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
0

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


Profil

icon Re: Sta nije uredu sa ovim?01.06.2003. u 02:51 - pre 5193 dana i 1h
da towk, mysql je lud, pa može i sa navodnicima ;)

elem, preporuka je uvek (na javnim forumima) pisati sa navodnicima. prvo, zato što radi ;)

drugo, zato što onaj ko ne zna da li treba sa navodnicima ili bez je definitivno početnik, pa je za njega bolje da koristi navodnike.

čitaj, tako je sigurnije. ako mu neko prosledi nešto što nije broj a on očekuje broj, neće moći da naruši sigurnost aplikacije tako lako.. (mislite na temu OR 1=1 ;)
 
0

Vuk Nikolić
Vuk Nikolić
Banovo Brdo, Beograd

Član broj: 4895
Poruke: 244
*.beograd-3.tehnicom.net

ICQ: 42139643
Sajt: www.letva.org


Profil

icon Re: Sta nije uredu sa ovim?06.06.2003. u 22:50 - pre 5187 dana i 5h
Code:
mysql_query("delete from d_tbl where id='$number'", $db)


ja imam tu liniju u svojim skriptama... (naravno sa drugim imenima)

$db = mysql_connect(HOST, USER, PASSWORD);

probaj ovo.
 
0

[es] :: PHP :: Sta nije uredu sa ovim?
(Zaključana tema (lock), by dakipro)

[ Pregleda: 3017 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.