Citat:
Boki70a: @reject
Pa jel si odgleda ceo film?
Pa kako se uzme. Odgledao kao "gledao od pocetka do kraja" jesam, ali odgledao kao
bilo koji drugi film, to vec ne, posto sam vise gledao kako je sve ispalo na kraju tj.
koliko se vide greske i sranja i koliko to "moze da prodje" sve zajedno - ne mozes da
gledas film normalno kad ti na svaku gresku kroz glavu prodje " 'bem te (ime onoga ko je
za***o stvar ukljucujuci cesto i moje ime) sto to nisi ispravio " :). Takodje, postojale
su stvari koje sam animirao, a nisam stigao da vidim izrendane u finalu. Kad se vidi koliko
je ljudi radilo i u kojim uslovima, to je super proizvod.
Znaci, tesko da ces od nekog ko je bio u celoj prici da dobijes realnu sliku o filmu. Kada
bih bio pripadnik srednje klase u razvijenijoj zemlji sigurno bih hteo da vidim film, tj.
otisao u bioskop/kupio dvd (sto je i cilj ljudi koji jedu leba od ovoga), a da li bi mi se
svideo - nemam pojma.
Ne znam sta ti smeta kod Janitora, da nema natpisa na nasem jeziku, trebalo bi mi
vremena da prihvatim da je to radjeno kod nas. Ja sam odusevljen, pogotovo sto
janitor kao lik egzistira u realnosti.
Inace, sto se tice pravljenja crtanih filmova, pa i video igara, glavno pitanje za svakoga ko bi
to ozbiljno radio sam ili vodio ekipu ljudi je "da li znas kako da nekom uzmes vecu (a neophodnu)
kolicinu novca za izradu filma, zatim da ga uradis na vreme i vratis vise novca nego sto ti je dao
ili makar vratis ulozeno". Varijante "ja i par ortaka" teesko prolaze (osim ako neko nema gomilu para
i/ili takve uslove da ne mora da radi za leba). "Dizanje morala" nije potrebno, ovde ima ljudi
koji mogu da rade kvalitetno, samo ih treba platiti. :)
@gavran:
Pa javi se, treba da ti ukradem onaj komp nazad, posto imam nekog junk hardwarea pa da
osposobim jos jednu masinu. :)
[Ovu poruku je menjao reject dana 23.05.2007. u 13:30 GMT+1]
Mass murder ain’t just painless,
Now we’ve made it cute.