ovo ima negde na ovom forumu:
Provera da li je Windows aktiviran
Pokreni Start -> Run i tu upiši ili pejstuj ˝C:\WINDOWS\system32\oobe\msoobe.exe /a˝ (bez navodnika). Udari OK i pojaviće se plavi prozor. Ako je Windows aktiviran pisaće ˝Windows is already activated. Click OK to exit.˝ (na engleskom). Ako nije aktiviran ponudiće ti aktivaciju.
Kada se pokrene ova provera na tek instaliranom legalnom Windows-u, verovatno pokaže da nije aktiviran. Da bi se aktivirao i radio neograničeno, treba da se uključiš na internet i aktiviraš ga (potraži objašnjenje na ovom forumu). Tada se snimaju podaci o celom sistemu: softveru (windows) i hardveru (tvoj računar). Da nije tako mogao bi da se prošetaš po komšiluku, pa da svaki dan instaliraš po jedan legalan Windows sa tog originalnog diska. Probaj, moći će, ali kada istekne 15 dana i kada aktiviraš prvi (ako negde već nije aktiviran), javi da li je uspelo i na sledećem. U tom slučaju bi´ ja za oba računara (P IV i stari P II) mogao da kupim samo jedan Windows i rašim problem. Kupuje se softver, a ne plastična okrugla ploča sa rupom i sredini.
Ovo je moje mišljenje, nisam proveravao i moguće je da uopšte nisam u pravu. Neka me neko ispravi u tom slučaju.
[Ovu poruku je menjao zoran_dojkic dana 02.11.2006. u 14:21 GMT+1]
ES je najjači.