Danas smo na casu istorije prelazili lekciju koja se zove "Industrijalizacija Amerike" i pocne klasicna prica sta amerika ima.Rudna bogatstva,mnostvo imigranata a samim timi jeftine radne snage itd.Ok idemo mi tako i dodjemo do telefona i sijalice.Za telefon sigurno znate da ga je pronasao Aleksandar Graham Bell. Zatim sijalicu je naso neki lik ali je prozivodnja bila skupa i nije dugo gorela.Tu stupamo na pricu sa Edisonom cuvenim americkim pronalazacem koji je usavrsio telefon i sijalicu tako da telefon moze da pici na vece daljine dok sijalica je jeftinija i mnogo duze gori.
Tako nama profa pusti film o Edisonu i na pola filma udari stop i kaze "Sta mislite o Edisonu? sjajan je ,zar ne?" ja dodam "Tesla je mnogo bolji od njega".Na moje zaprepascenje on je rekao Who? i onda sam mu cak i napisao velikim slovima Nikola Tesla ali k**** kaze da ne zna ko je.
Malo da ga uputim u stvar "Tesla je izmislio struju", "a neee ne struja je napravljena u USA","pa t i kazem samo ju je izmislio Nikola Tesla" ...
Steta sto je zvonilo inace bi mu reko za Edison/Tesla i nobelovu nagradu.Za one koji ne znaju evo kako je to islo :
Tesli su javili da je dobio Nobelovu nagradu i kad je otiso da je primi saznao je da treba da je deli sa Edisonom nasta je on samo odsetao i nije hteo da primi Nobelovu nagradu,jer je smatrao da je daleko iznad Edisona po trenutnim dostignucima i idejama (bio je to je sigurno) eto sad sam odstampao 4 strane o Tesli markerom sam podvukao deo gde se kaze da nije hteo da primi nobelovu nagradu tj. da je deli sa nekim ko je daleko daleko iza njega.
Covek zahvaljujuci kojem mi imamo ceo sistem koji imamo danas da tako bude tretiran od strane Amerikanaca.Jos najace sto niko u razredu nije cuo za njega...
četničke pesme
get out of ma way you bi***...
Ne čitam pp, ako nekom trebam ima mail : chetnik(na)atlas(tačka)cz

Moj profa istorije NE ZNA ko je Nikola Tesla
Re: Moj profa istorije NE ZNA ko je Nikola Tesla