Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

datagrid i brisanje iz baze

[es] :: .NET :: datagrid i brisanje iz baze

[ Pregleda: 2761 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon datagrid i brisanje iz baze12.09.2006. u 21:21 - pre 155 meseci


Zanima me ako imam na formi datagrid koji se zove "prikaz" i njega popunjavam iz baze.
Kako mogu kada kliknem dvostrukim klikom na neki red da izbrišem taj red iz baze tj. taj unos iz baze?



 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
80.65.172.*



+1 Profil

icon Re: datagrid i brisanje iz baze12.09.2006. u 23:54 - pre 155 meseci
Zasto bi morao da klikas na neki red? Zar nebi bilo jednostavnije da pored svakog reda imas button koji ti obrise red iz baze na osnovi Id-a reda na koji klikces.
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: datagrid i brisanje iz baze13.09.2006. u 07:22 - pre 155 meseci



E sad te nerazumijem. Kako misliš da imam button ispred reda?

Zar to nije isto kao kad kliknem na taj red i pokupim njegov id i obrišem?


 
Odgovor na temu

roberto555
Croatia

Član broj: 64744
Poruke: 451
194.126.213.*



Profil

icon Re: datagrid i brisanje iz baze13.09.2006. u 07:39 - pre 155 meseci
imas tamo mislim celldoubleclick(vidi medu eventima), tako nekako(datagridview je to),i u tom eventu možeš da izbrišeš red iz grida ili dataseta pa napravis
adapter.update(ime_dataseta)//to je suprotno od fill,
ili da napravis upit
adapter.deletecommand.commandtext="delete from ime-tablice_u_bazi where id='"+grid.items(red,kolona)+"'";//ako je datagridview onda je:
grid.rows[grid.currentrow.index].cell["ime_kolone_ili index_al_bez_navodnika_onda"].value.tostring();
-tako nekako :) !-jos da bi se sve to izvršilo možeš staviti da broj redaka nije nula, neznamn dal se taj event okine ako se klikne dva puta kada nema nista u grid(mislim ako se to uopce moze pojaviti) ako može probaj dal se event okine kad nema ništa u grdiu pa da dva puta kliknes, ako da onda na pocetak
if(grid.rowcount!=0){ovo gore}
i na kraju napunis dataset opet da bi se to azuriralo,),,,neka me netko ispravi ako sam kakvu glupost napisao :)!

----Roberto----
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: datagrid i brisanje iz baze

[ Pregleda: 2761 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.