Zdravo svima, imam problem sa Microsoft Visual C++ v6.0. Sad ne znam tacno da li je problem sa kodom (mislim da nije kod) koji kucam, doticnim programom ili necim trecim. Literatura koju koristim je prevedeno izdanje knjige "The C Programming Language Second Edition", (Programski Jezik C, 1989), autori Brian W. Kernighan & Dennis M. Ritchie. Pocetnik sam u C programiranju i snalazim koliko toliko u knjizi sa bezbroj gresaka, losom stampom (posto je kopirana) i davanjem velike kolicine podataka odjednom. Problem je sledeci kada otkucam <kod> primera iz prvog poglavlja knjige, koji broji znakove na ulazu (sa while ili for petljom svejedno)ne radi (ne stampa vrednosti) kako treba. Kod je sledeci:
#include <stdio.h>
/* brojanje znakova na ulazu */
main()
{
long nc;
nc = 0;
while (getchar() != EOF)
++nc;
printf("%1d\n", nc);
}
i isti primer sa for petljom:
#include <stdio.h>
/* brojanje znakova na ulazu */
main()
{
double nc;
for (nc = 0; getchar() != EOF; ++nc)
;
printf("%.0f\n", nc);
}
Nakon unosa teksta i pritiska na tastere (Ctrl+Z), program se zavrsava ne stampajuci nikakvu vrednost. Napominjem da je kod ortaka ovaj <kod> lepo funkcionisao i stapao tacne izlazne rezultate. <kod> radi i kod mene ako se u liniju sa <printf> doda <\n> <printf("\n%1d\n", nc);> ili pre nje <printf("\n")>. Ne kapiram zasto ne radi, ako se prekuca tacno kao iz knjige(odnosno kao gore navedeni). Ako je od nekog znacaja koristim OS Windows 98 (4.10.1998). Unapred hvala na pomoci.

Problem sa C kodom ili MS Visual C++ -om
Re: Problem sa C kodom ili MS Visual C++ -om