Ovaj... ne znam ko je rekao da Kernel 2.6 nikada nece biti "production" vec samo "stable" ;-)
Poenta price - moderni OS-evi su postali
ogromni - kao sto ce Linux Developerima trebati N godina da napisu neki Kernel 3.0 i jos N godina da fiksiraju sve bagove, tako i Windows developerima treba jos vise vremena zbog mase hardvera i softvera koji danas podrzava Win i obaveze Microsofta da odrzava backwards-compatibility.
Veliki softverski paketi su cudovista - odrzavanje i bugfixing je daleko skuplji i duzi proces od pravljenja novih feature-a a rokovi koje industrija namece se sve vise i vise skracuju.
Ako neko misli da je to moguce resiti lovom i "sipanjem" jos novih developera - grdno se vara. Problematika softvera nije linearni matematicki problem, pa da se resava na tako prost nacin - gomila stvari zavisi jedna od druge, nije samo MS u pitanju vec i svi ISV-ovi i IHV-ovi, da bi prebacio inzenjera u neki tim moras racunati bar sa 3 meseca treninga i sl...
Sto se Viste tice - imao sam Betu 2 na jednom od racunara i nisam bio zadovoljan sa kvalitetom iste, ne zbog bagova koje nisam nesto pronalazio, vec zbog tromosti - doduse, pamcenje me drzi da je Windows 95 u beta-2 verziji i dalje bio vrlo nestabilan - medjutim ono sto brine je da je Vista NT operativni sistem, i to ne bi trebalo da se desava ovako kasno - verujem da Microsoftu zaista treba jos 6 meseci vremena, ali je ocigledno njima bitnije da po svaku cenu izadju na market od pravljenja stabilnog softvera.
Osim ako nemaju neki kec u rukavu - videcemo kad Vista izadje na trziste.