Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

primary DNS za .YU domen, da li treba i hostname i IP DNS servera?

[es] :: Hosting :: Domeni :: primary DNS za .YU domen, da li treba i hostname i IP DNS servera?

[ Pregleda: 912 | Odgovora: 5 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mister Big Time
Belgrade

Član broj: 15306
*.yubc.net.

Jabber: matrix@elitesecurity.org

icon primary DNS za .YU domen, da li treba i hostname i IP DNS servera?05.08.2006. u 23:25

dakle oni preko web formulara traze:
Citat:
Odeljak 5: Primarni server naziva (primary DNS):
Naziv računara:
IP adresa računara:

A ja od mog hosta imam samo hostnames:
Citat:

After your domain name has been added you must set name servers for the domain to: (the company where you bought the domain can do this for you)

* ns1.mojhost.net
* ns2.mojhost.net
* ns3.mojhost.net
* ns4.mojhost.net

Please note it may take up to 48 hours for DNS changes to apply.

Malo mi je glupo da silim i rucno radim reverse DNS da bih dosao do IP-a za ove DNS-ove? Dakle da li moze sa ovim podacima da se zadovolji nic.yu procedura za selidbu domena?

There are wars that can't be won.

IT'S ALL THE SAME,
ONLY THE NAMES WILL CHANGE.

05.08.2006. u 23:25 

broker

Član broj: 2415
212.62.59.*

icon Re: primary DNS za .YU domen, da li treba i hostname i IP DNS servera?05.08.2006. u 23:37
Treba.
05.08.2006. u 23:37 

Mister Big Time
Belgrade

*.yubc.net.

icon Re: primary DNS za .YU domen, da li treba i hostname i IP DNS servera?05.08.2006. u 23:42
Sta, znaci da radim obican ping hostname-ova i da im uzmem IP, i uparim u stilu IP/Hostname?

Hm.. ok. Nadam se da nije klaster

Broker, hvala na brzom odgovoru!

IT'S ALL THE SAME,

05.08.2006. u 23:42 

Mister Big Time
Belgrade

*.yubc.net.

icon Re: primary DNS za .YU domen, da li treba i hostname i IP DNS servera?06.08.2006. u 00:32
SA ŽALJENJEM VAS OBAVEŠTAVAMO DA VAŠ ZAHTEV NIJE PROSLEĐEN NA DALJU OBRADU
HOSTMASTERIMA YU TLD ZBOG SLEDEĆIH GREŠAKA:

* GREŠKA DNS SERVERA 62.214.**.** !!!

(Molimo, proverite formu ispravite greške i ponovo kliknite na dugme "Pošalji")

-- Zanimljivo, javlja gresku za primary DNS kod provere, i za cetvrti... drugi i treci su ok?! Gledam da nisam zeznuo kod cupanja IP-a za hostname... nisam, sve je ok.

Da li da umesto ns1.server.com stavim ns2.server.com posto on radi ocigledno normalno? Jel ima neke veze redosled, ns_broj.server? Posto bi mi onda to pilo vodu, da stavim ns2 i ns3 koji f-nisu bez greske, umesto ns1 i ns4 koji trabunjaju nesto.

IT'S ALL THE SAME,

06.08.2006. u 00:32 

Gojko Vujovic
Juniper Networks
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
*.gojko.ss.

Sajt: www.gojkovujovic.com

icon Re: primary DNS za .YU domen, da li treba i hostname i IP DNS servera?06.08.2006. u 03:05
Nema veze redosled, samo stavi bilo koja dva koji rade i sa kojima registracija prolazi.

I vidi sa provajderom zašto ostali nisu isto setovani.

Ako nam daš tačan domen i dnsove koji su u pitanju, mogli bismo i da proverimo kako su podešeni.
06.08.2006. u 03:05 

Mister Big Time
Belgrade

*.yubc.net.

icon Re: primary DNS za .YU domen, da li treba i hostname i IP DNS servera?06.08.2006. u 03:25
Izgleda je trebalo da prodje jos vremena da se update-uju DNS-ovi novog hostinga posle dodavanja domena u tabelu... neki DNS je to uradio pre, neki kasnije... posle kada sam slao zahtev samo 1 je bio neispravan, za razliku od prvog puta kada su 2 prijavljivala da ne rade tj. grešku. I tako taj 4. nije bitan, dovoljna su ova tri... uglavnom stavio sam umesto ns2 ns4 :=) Prošlo je bez problema, sada još samo da sačekam da čike iz nic.yu odrade svoj deo posla od par klikova...

Citat:
Gojko Vujovic: Nema veze redosled, samo stavi bilo koja dva koji rade i sa kojima registracija prolazi.

Hvala, ovo je korisna informacija.

IT'S ALL THE SAME,

06.08.2006. u 03:25 

[es] :: Hosting :: Domeni :: primary DNS za .YU domen, da li treba i hostname i IP DNS servera?

[ Pregleda: 912 | Odgovora: 5 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.