Citat:
Baš me interesuje kako li će izgledati ista akcija u Evropi (osim što će cena biti nesumljivo veća)?
Mozhe samo da bude bolje, iz dva razloga:
- mobilne mrezhe i telco kompanije u Evropi su daleko naprednije nego u USA.
- Bagovi u iPhone-u ce vec biti pokrpljeni za 6 meseci kada se ochekuje premijera u Evropi.
Sve to uz uslov da se iPhone pokazhe uspeshnim u USA. AT&T je jedini koji je dozvolio Apple-u da diktira uslove (shto nikom ranije nije poshlo za rukom). Ako drugi prihvate iste uslove uskoro GSM industrija vishe nece biti ista.
Vec se shushka da ce Vodafone doneti iPhone u Evropu (shto mi se ne svidja, jer imam ugovor sa drugim operaterom, ali ako se i to desi raskidam ugovor i odlazim u prvu Vodafone radnju :)
Citat:
Da li to znači da će se iPhone prodavati samo u onim zemljama u kojima se prethodno potpiše ugovor sa nekim od operatera :(
Pa naravno. To nije iskljuchivo tako samo za iPhone, i druge ekskluzive prvo donose operateri pa tek onda ide u slobodnu prodaju.
SIM-free iPhone? Ain't gonna happen
"The rational prisoner exploits the weak places, creates order from chaos: instead, collectives like the FSF vindicate their jailers by building cells almost compatible with the existing ones, albeit with more features."