Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Staticka IP adresa i vanjski pristup..

[es] :: Home Networking :: Staticka IP adresa i vanjski pristup..

[ Pregleda: 635 | Odgovora: 3 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

danijel_d
Damis Duvovic
Rama - BiH

Član broj: 74514
*.skylogicnet.it.

icon Staticka IP adresa i vanjski pristup..21.04.2006. u 08:25

Pozdrav,

recimo da imam dvije staticke IP adrese (10.255.xx.xxx). Na jednoj mi je gateway i uredjaj koji me spaja na internet (sat. reciever), a druga adresa mi je slobodna za koristenje.. Kako mogu konfigurirati da preko ove druge adrese npr pristupam racunalu koji glumi web server.
Naime, postavio sam hardware-ski firewall i u njega u WAN prikljak pustio internet sa recievera, dao mu gateaway prvu staticku ip adresu i spojio LAN mrezu na lan prikljucak firewalla.

Kada unutar lan-a, pisem 10.255.xx.xxx adresu, prikaze mi ono sto hocu (u ovom slucaju administracija firewalla), ali ako to uradim izvan mreze, recimo od kuce ne reagira, uz to i ping ne vraca reply..

21.04.2006. u 08:25 

nkrgovic
Nikola Krgović
Beograd

Član broj: 3534
*.ptt.yu.

Sajt: model-m.blogspot.com

icon Re: Staticka IP adresa i vanjski pristup..21.04.2006. u 11:14
Citat:
danijel_d: Pozdrav,

recimo da imam dvije staticke IP adrese (10.255.xx.xxx). Na jednoj mi je gateway i uredjaj koji me spaja na internet (sat. reciever), a druga adresa mi je slobodna za koristenje.. Kako mogu konfigurirati da preko ove druge adrese npr pristupam racunalu koji glumi web server.
Naime, postavio sam hardware-ski firewall i u njega u WAN prikljak pustio internet sa recievera, dao mu gateaway prvu staticku ip adresu i spojio LAN mrezu na lan prikljucak firewalla.

Kada unutar lan-a, pisem 10.255.xx.xxx adresu, prikaze mi ono sto hocu (u ovom slucaju administracija firewalla), ali ako to uradim izvan mreze, recimo od kuce ne reagira, uz to i ping ne vraca reply..

Ne znam koji firewall imas, ni kako je podesen, ali na prvu loptu :

Da li su ti adrese stvarno tipa 10.* ? Znas li da su adrese 10.0.0.0/8 privatne adrese koje se ne rutiraju kroz internet ? (To ti nisu javne adrese). To sto su staticki dodeljene ne znaci da su dostupne od spolja.
Please do not feed the Trolls!

Profesionalni sport je oksimoron. Profesionalni sportista je, najcesce, samo moron.
21.04.2006. u 11:14 

danijel_d
Damis Duvovic
Rama - BiH

Član broj: 74514
*.skylogicnet.it.

icon Re: Staticka IP adresa i vanjski pristup..22.04.2006. u 13:47
hm..
dobro, a koje su mi mogucnosti onda sa ovim ip adresama ?

prijavio sam se i na no-ip servis.. uredno mi osvjezava trenutnu ip adresu, ali nemam mogucnosti da nesto postignem s tim.. dakle, kada u browser upisem no-ip dns name javi can't find server..
22.04.2006. u 13:47 

[es] :: Home Networking :: Staticka IP adresa i vanjski pristup..

[ Pregleda: 635 | Odgovora: 3 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.