mislis da an komandu colour prosledis tvoju varijablu colour ?
ako je tako onda moras, jer system ne prima nista drugo kad argument, da mu prosledis ceo string sa komandom i argumentom komande kao jedan tj da mu prosledis npr. "colour blue" ili sta vec sto mozes sa snprintf komandom npr ili sl
ali mislim da nacin na koji ti hoces da menjas boje nije bas adekvatan , secam se kako je jednom drugar koji nema pojma C
tj niakda u njemu nije radio napisao ne znam sta sve da radi program , iz zezanja naravno , a sve radio preko system()
to je bila sala i naravno ne treba tako raditi , sta ces da radis kad na sistemu na kom pokusa\s to da pokrenes nema colour comande ?
nadji kako se to radi bas iz Ca , imas lepo library i pozoves njegove funkcije i to je to
sta mislis , kako to drugi programi rade ?
sigurno ne na nacin na koji si ti hteo
a sto se logickog i ili ti AND tice vrsis ga sa & naravno npr PARAMETAR1&PARAMETAR2&PARAMETAR3 ....
i da , bas sam pokusavao da dedukujem zasto si ti mislio da ce AND resiti tvoj problem sa system()
jedino sto mi je palo na pamet jeste da si ti AND shvatio kao veznik i , sto je potpuno pogresno
AND ili ti & ili ti logicko i je logicka operacija pri kojoj se porede dva unosa i u zavisnosti od njihove tacnosti tj netacnosti daje odredjeni izlaz
[Ovu poruku je menjao EArthquake dana 09.04.2006. u 23:51 GMT+1]