Prvi put kad sam se susreo s Linux-om bila je to distribucija Mandrake 10.1... Kako to obično biva, kao početnik, očekivao sam da je Linux kao Windows i da treba samo ići na
Next i to je to. Ali po meni, za windows i ne treba neka inteligencija nego samo malo akanja. Za Linux ipak treba malo skontati gde se šta nalazi, malo Shell i za onoga ko ne želi više, to je to... Inače, odavno sam prestao uopšte računar koristiti radi slušanja muzike i gledanja filmova. Za mene, to je gubljenje vremena jer računar ti može dati mnogo više od igranja. Tako i operativni sistemi, Linux ako želiš naučiti neke stvari ti može dati mnogo više od windows-a... Ljudi, pre neki dan sam gledao neko istraživanje Telekoma i CESID-a, oko 60% naše populacije nema računar, a od ovih 40%, samo 10% koristi Internet. Zamislite onda koliko koristi Linux. Primer samo, moji prijatelji polako rade i sa LInux-om, ali opet deo njih je odustao jer moraš sve sam podešavati... Pa, za mene je to i bit Linux-a, da ga namestim kako meni odgovara. Naravno, nisam ja vrsni poznavalac Linux-a, samo sam prosečan korisnik, koji ga koristi u svrhe usavršavanja i idem deo po deo, učim deo po deo. Za to je, po mom mišljenju, dobar Slackware jer sam podešavaš skoro sve... Ima i KDE za one koji to vole...
P.S. nisam siguran ali mislim da skoro sve novije distribucije ( verzije) Linux-a imaju odmah instalirane kodeke za DivX, wav, mp3... (Slackware 10.2 ima!!!)
pozzz
If you go out of your mind, do it quietly, so as not to disturb those around you...