da ne otvaram novu temu imam par pitanja oko plasmi pa se nadam da cu dobiti odgovor:
1.Moj drug ima Samsung 42 V6 plasmu kupljenu u novembru 2005 i na njoj je slika zaista odlicna, znaci cak nisam primetio ni onu zrnastost slike karakteristicnu za plasme. Pa me interesuje da li je ta dobra slika posledica toga sto joj je rezolucija svega 840X480, pa nema nikave interpolacije standardne televizije ili slicno, tj.da li kod plasmi sa 1024X768 bude losija slika standardne pal televizije?
2.Da li i na plasmi kao i na LCD-u vidis sve mane slike, tj.da li kada bih gledao DVD koji je rezan recimo shrinkovan sa 8 Gb na 4.5 Gb, gde se veca kompresija primeti kad ga gledam na LCD monitoru mog kompjutera a ne primeti se kad gledam na klasicnom TV-u preko DVD playera, da li bi se ta veca kompresija primetila na plasmi?
3.Posto sam saznao da je na plasmi "opasno" da se drzi staticna slika duze vremena, interesuje me ako recimo moj drug gleda 4:3 program u normalnom odnosu strana, dakle ne razvucen na 16:9 (full screen mod), da li je opasno s'obzirom da se one trake sa leve i desne strane konstantne tj.deluju kao staticna slika dok se izmedju njih slika krece.
4.Kakve su LG i Samsung plasme, vidim da su one najjeftinije od poznatijih brendova, znam da je Pioneer najbolji ali on je preskup. Cije panele koriste LG i Samsung plasme, i da li se u narednom periodu ocekuje znatniji pad cena plasmi, vidim da su sada najjeftinije plasme sa 1024X768 Samsung i LG nesto ispod 2000 eur u inostranstvu, mislim kad bi te plasme pale na 1000-1200 eur bile bi odlicna kupovina.
5.Misljenje plasma VS lcd meni je licno na plasmi bolja slika, bas sam ih uporedjivao danas, kakvo je vase misljenje?
Sta ce biti za 5 meseci vise niko ne sme ni da predvidi,ali ako dozivimo 6-ti mesec vi cete biti nas nezamenjiv covek