Hvala na odgovorima,smo sto ja nemam pojma sta je to OPLET

Ja baratam terminima unutrasnji provodnik i spoljasnji provodnik,a stvarno ne znam sta se podrazimeva pod OPLET-om...
Video sam kako se biquad povezuje,samo me zanima sledece (malo bolje da objasnim):
Video sam 2 nachina pravljenja biquad-a:
1) kroz bakarnu plocicu se vari bakarna cev direktno,pa se kroz nju provlachi kabl i aktivni element(osmica) se lemi delom za sredishnji provodnik,delom za bakarnu cev i to je OK...cev se na drugoj strani krimpuje oko kabla,koji se zavrsava konektorom(pigtail)
2) kroz bakarnu plochu se provlachi N-konektor (f) direktno i tako se izbegava ugradnja pigtail-a,ves konektor ide direktno iz plochice...
E sad:
Kod prvog nachina,koliko sam ja primetio,spoljasnji provodnik(licnasti) je potpuno neiskoriscen,tj nije povezan ni sa chim (sto mi je malo chudno) dok u drugoj shemi je preko konektora povezan sa reflektorom(posto je konektor zalemljen za plochicu)
Jedino ako je pri krimpovanju u prvom nachinu bakarna cev pri stiskanju uz kabl pritisnuta uz spoljasnji provodnik ...mozda ja to nisam najbolje shvatio...logichno je da ide na reflektor,ali mikrotalasi su to...logika bas ne pomaze...
Znachi na reflektor...thx broker...
Druga stvar,kod Yagi antene,da li se oba provodnika kabla vezuju za onaj trakasti deo (to mi deluje kao nekakav kratak spoj,iako u mikrotalasima kratak spoj nije bas onakav kakav je na manjim ucestanostima)
@pbenka
Hvala na odgovoru ,samo molim da mi kases na sta tachno mislis kad kazes oplet
P OZ D R A V
[Ovu poruku je menjao VMedic dana 08.02.2006. u 19:55 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao VMedic dana 08.02.2006. u 20:05 GMT+1]