|
Uranijum SCG
Član broj: 54551 Poruke: 79 *.flashnet.co.yu.
|
Pa vidi, nisam ja stavio antenu duzine 120 mm (10 cm, kako ti kazes) i precnika 110 mm zato sto mi je bilo zao materijala ili nisam imao vise, nego zato sto sam na Internetu nasao uputstvo da bi tako trebalo da bude. Inace, sad je sve proradilo, uslovno receno. Naime ja ovo i pisem upravo koristeci wireless. Kazem uslovno, zato sto je jacina signala sada 35% upravo sa tom kantenom. Veza ja jako spora, ponekad nemogu ni da se ulogujem. Primetio sam da je komunikacija nocu ili kasnije uvece znatno bolja i brza. ne znam dali je to zbog promene karakteristike kantene ili je provajder manje opterecen... tek, tako je. Kada sam otvarao nalog pitali su me koju opremu imam i rekao sam da je Asusova kartica u pitanju. Na to su mi rekli da ih oni vise ne koriste jer imaju losa iskustva sa njima. Rekli su mi da su cudljive, da pokazuju da nema signala iako je sve OK, i uopste da su nepouzdane. Oni kazi da su se najbolje pokazale D-linkove kartice. Necu sad previse da polemisem, dali je to tacno ili ne. No sta je, tu je. Jedino o cemu sad razmisljam (a i radim na tome) je da promenim antenu. Naime napravio sam 3D corner antene, pa cu da ih probam. Sad sam pogledao link koji si dao. Pa ispada da moja antena precnika 110 mm i treba da ima 120 mm duzine, jedino vidim da frekventni opseg nije dobar, a koliko vidim ni precnik od 100 mm koji ti opisujes u primeru, nije bas najsrecnije recenje. Sigurno je u tome problem. Trebalo bi izgleda da je precnik oko 90 mm, da bi kantena uhvatila ceo opseg za wireless. Bar je tako po kalkulatoru na tvom sajtu. Sad kad sam napravio kornerice, probacu prvo njih, pa cu se javiti. Pozdrav, i hvala svima koji su se javili!
|